ПРОКАТ АВТОМОБІЛІВ: ПЕРЕВАГИ ТА ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ ПОСЛУГИ

Послуга прокату автотранспорту в крупних містах вже досить давно стала популярною і затребуваною в нашій країні. Згідно з останніми даними, оренда автомобілів активно витісняє послугу таксі.

Переваги користування прокатом авто.

Популярність послуг прокату пояснюється наступними перевагами:

Різноманітність автопарку дозволяє підібрати машину виходячи їх конкретних побажань клієнта. Авто може знадобитися для поїздки за місто, що намітився ділової зустрічі, під час перебування у відрядженні в іншому місті, а також якщо власний транспорт несподівано вийшов з ладу і знаходиться в ремонті.
Можливість виїзду за межі РБ за умови попереднього погодження зі службою прокату.
Більш низька вартість послуг у порівнянні зі службою таксі.
Відмінний стан автомобілів, а також наявність страховки на них.
Можливість вибору будь-якого терміну користування автотранспортом.
Різновиди оренди.

Послуга оренди автомобілів підрозділяється на дві категорії:

Прокат авто з водієм. Найчастіше використовується, коли необхідна перевезення учасників святкового заходу (весілля, ювілеї, корпоративні виїзди та інше).
Оренда без водія. Даною послугою найчастіше користуються клієнти в відрядженні, які вирушають на ділову зустріч або за місто на пікнік великою компанією. Нерідко в ній зацікавлені ті, хто зібрався придбати автомобіль аналогічної марки, і хоче попередньо «перевірити його в справі». Також в кожній службі прокату існують окремі системи бонусів і знижок, що діють в індивідуальному порядку і конкретних умовах.
Умови прокату і вимоги до клієнтів.

При наданні послуги прокату автотранспорту клієнтам, як правило, висуваються окремі умови. Так, авто надається в оренду тільки після проведення повномірної (100%) оплати послуги. При цьому клієнт повинен залишити певну суму в заставу, розміри якої знаходяться в межах від 100 до 500 у.о. Також існують обмеження на довжину пробігу за добу користування транспортом, які для легкових авто складають 300-350 км, а для мікроавтобусів (пасажирських або вантажних) – не більше 500 км. Якщо клієнт потребує більш щільною експлуатації автомобіля, то умови прокату в такому випадку встановлюються в договірному порядку.
До самим клієнтам служби прокату також пред’являються певні вимоги:

за віком клієнта – не менше 21 року;
за розміром стажу водіння – від 3 років;
за складом наданих документів – потрібен паспорт, водійські права категорії «В» і талон до них.
Особливості надання послуги.

При укладанні договору з транспортним агентством для запобігання несподіваних неприємностей необхідно звернути увагу на деякі нюанси, а саме:

Права і обов’язки орендаря під час користування авто.
Наявність (або відсутність) системи штрафів під час користування транспортом – наприклад, за куріння в салоні та інше.
Видимих ​​пошкоджень авто і наявність їх опису в акті прийому-передачі транспорту (інакше при поверненні машини за пошкодження доведеться доплачувати).
Дозвіл на виїзд за кордон, а також ліміт пробігу.
Як би там не було, послуга з прокату автомашин є зручним сервісом сучасного міського життя.


Не пропустіть