Як дізнатися власника за номером автомобіля?

Халатність деяких водіїв автомобілів досить часто змушує нас їх вистежувати. Наприклад, якщо ваше авто подряпали , зробили вм’ятину, здійснили наїзд як на пішохода і зникли з місця події. Єдине, що найчастіше встигає зробити постраждала сторона – це записати номер автомобіля порушника. І що ж цей номер може нам дати? Спробуємо з його допомогою дізнатися ім’я правопорушника, що вже буде першим кроком на шляху до відновлення справедливості.

Чи можна оформити офіційний запит в ГИБДД, і які підстави для цього потрібні?

Вся база даних про власників автомобілів, звичайно ж, є у представників ГИБДД, тому до них в першу чергу і варто звертатися. З одного боку, це самий надійний і простий шлях в пошуку істини, але з іншого тут є свій підводний камінчик.

05021410

Варто розуміти, що подібна інформація по суті є секретною. Та й ви самі напевно не хотіли б, щоб інформацію про вас і вашому автомобілі міг вільно отримати будь-який бажаючий. У зв’язку з цим, в заяві в ГИБДД, в якому ви хочете дізнатися, на кого зареєстрований автомобіль з державної номером, обов’язково доведеться вказати вагому причину, яка викликала у вас подібну необхідність.

При цьому у вас повинні бути докази того, що ви потрапили в ДТП, або ж у вас скоїли крадіжку. Як доказ може виступати протокол, складений правоохоронними органами.

Але крім причини звернення в ГИБДД, в заяві вам необхідно буде прописати максимально повну інформацію про автомобіль, який необхідно знайти – його колір, модель і марка також стануть прекрасними помічниками в процесі ідентифікації особистості власника. З подібним запитом можна звертатися в будь-яке відділення ДАІ, незалежно від місця вашої прописки.

Але не варто сподіватися, що результат ви отримаєте миттєвий. Якщо інформація буде повною – відповідь можна отримати за кілька хвилин. Якщо тільки номер, навіть без буквених вказівок – чекати можна і кілька годин. Бувають випадки, коли у відповідь працівники ДАІ видають кілька варіантів автомобілів, які збігаються із зазначеними в заяві критеріями. Тому пропонуємо Вам ретельніше ознайомитися із тим, как узнать владельца авто по номеру.


Не пропустіть