Як правильно вибрати автомобільний акумулятор

Практично кожен автомобіліст хоча б раз у житті стикався з проблемою – машина не завелася з вини акумулятора. Звичайно, його можна спробувати оживити, поставивши на зарядку. Але якщо заходи по реанімації не допомогли, доведеться купить аккумулятор.

Який акумулятор вибрати?

Перш за все, визначитеся з ємністю батарей. Якщо на машині коштує оригінальний акумулятор, на ньому буде написано його дані. В іншому випадку доведеться шукати дані в інструкції по експлуатації або інтернеті. Адже кожен автомобіль комплектується генератором певної потужності, якої повинно вистачити для повноцінної зарядки АКБ.

Для власників автомобілів з дизельним двигуном незайвим буде звернути увагу на пусковий струм. Чим вище пусковий струм, тим легше завести машину в зимову пору.

Маючи необхідні параметри, можна приступати до вибору акумуляторної батареї. В даний час ринок наповнений широким асортиментом вітчизняних та імпортних АКБ. З усього розмаїття необхідно підібрати один, який послужить нам довгі роки.

Існує міф, що продукція відомих виробників краще і якісніше. Частка правди в цьому є, адже провідні компанії витрачають великі гроші на впровадження нових технологій. Але це більше позначається в ціні кінцевої продукції. Адже відсоток браку є на будь-якому підприємстві. Краще поцікавтеся, яку гарантію вам надасть торгова точка на обраний акумулятор і які її умови. Додатково можна поцікавитися відгуками покупців про обраної моделі в інтернеті і поспілкуватися зі знайомими власниками автомобілів.

Крім цього, більшість виробників випускають різні моделі акумуляторів однаковою ємності. Крім ціни, вони мають відміну за технологією виробництва.

Скільки коштує акумулятор для авто?

Найдешевші – свинцево-кислотні АКБ. Такі акумулятори заповнені звичайним електролітом і складаються з свинцевих пластин, збагачених кальцієм. Як правило, вони мають невисокий пусковий струм і чудово підійдуть для автомобілів з бензиновим двигуном.

Трохи дорожче батареї, що виготовляються за гібридної технології. У них в позитивні пластини додана сурма, а в негативні – кальцій. Такі акумулятори більш стійкі до саморазряду, видають більший пусковий струм, що дозволяє використовувати їх не тільки на бензинових, але і на дизельних автомобілях.

Окремо можна виділити гелеві акумулятори та AGM. У таких батареях електроліт знаходиться в гелеобразном стані. Вони не бояться глибоких розрядів і служать довше. У AGM батареях кожна пластина укладена в спеціальний матеріал. Недоліком гелевих АКБ є їх висока ціна і зниження пускових характеристик при низькій температурі.


Не пропустіть