Для чого необхідна автовишка

Обладнаний спеціальним, промисловим, потужним гідропідйомником автомобіль, в народі називається автовишка. Для чого ж потрібна оренда автовишки, крім монтажних і будівельних робіт? Технологічно, автовишка призначена для підняття робочих на певну висоту. Для монтажних і будівельних робіт на фасадах будівель, найчастіше використовують промисловий альпінізм. Але бувають будівлі, які своєю архітектурою не дозволяють закріпити страхувальні і основні троси на даху, тут робоча бригада і бере аренда автовышки в Киеве от kovalska-logistic.

По суті це спец. техніка, а значить і вимагає спеціального дозволу, особливого посвідчення водія, а так само, навичок оператора підйомного механізму. Це важливі аспекти, адже на відповідальності оператора, яким найчастіше навчений водій, лежить безпеку робітників.

В основному, в наш час, автовишку використовують для зрізання гілок з дерев, або випилювання вже старих і сухих дерев, в загальному. Для установки рекламних біг-бордів та інших рекламних банерів, прибирання снігу з дахів будинків або полою, а так само для обслуговування важкодоступних ліній електропередач. Найчастіше, автовишку можна побачити в роботі на проїжджих частинах, де робочі змінюють рекламні оголошення. Ці автомобілі повинні бути помітні на дорозі, а тому, обладнуються спеціальними проблисковими маячками оранжевого кольору, і білими ксеноновими стробоскопами, для того, щоб водій здалеку бачив перешкоду на відрізку дороги.

Робота автовишки на увазі підняття на різні висоти, різну вагу, тому дана техніка підрозділяється на кілька категорій. специфіка цих класів дозволяє працювати у важкодоступних місцях, а так же, на великій висоті в разі потреби.

Висотні категорії:
1. маловисотних (підйомник розрахований на роботи не більше 17 метрів)
2. Середньовисотні (висота таких підйомників варіюється від 17 до 30м)
3. Висотні (таке обладнання дозволяє працювати на висоті понад 30 метрів)

Конструктивні категорії:
1. телескопічний підйомник, який піднімає виключно вгору, без відхилень в ту чи іншу сторону робочого майданчика.
2. Ліктьові вишки
3. Комбо-автовишка, або телескопічна вишка з колінчатою основою, АГП.
4. Важільно-телескопічні автовишки.
5. Виключно вертикальні гідропіднімачів.

Звичайно, вантажопідйомністю дана техніка похвалитися не може. Люлька або робочий майданчик здатна піднімати не більше 400 кг. Максимальна висота, на яку автовишка може підняти цю масу, становить 30 метрів.


Не пропустіть