Швидкий спосіб взяти кредит під заставу автомобіля

Відповідно до статистики, в Україні багато нові автомобілі купують в кредит. Але трапляється так, що автомобіль у вас є, а грошей немає. До того ж ви потребуєте пристойною сумою грошей, а в банку кредит не дають, а якщо дають, то умови банку не влаштовують. Звичайно ж, питання можна вирішити, продавши машину, але на це піде багато часу, а розлучатися з ним не хочеться. У наш час в Україні користуються великою популярністю послуги авто ломбардов .

Схема його роботи проста: вам необхідно залишити автомобіль в автоломбарді, за ним там будуть наглядати пильні співробітники, а натомість ви отримаєте кредит. Після повернення боргу, ви отримуєте свій автомобіль.

Базові клієнти автоломбардів – це дві категорії людей: ті, кому не дають в банку кредит, і ті, хто терміново потребує грошей.

Власник автомобіля може його залишити на стоянці автоломбарду або продовжувати на ньому їздити.

У першому випадку становлять кредитний і заставний договору, а також клієнт підписує договір, відповідно до якого автоломбард повністю відповідає за зберігання автомобіля. Враховується техстан і пробіг автомобіля.

Якщо ж клієнт хоче користуватися автомобілем – це можливо, але виникнуть додаткові витрати. У такого кредиту високий ризик неповернення, тому процентна ставка вища. До того ж автоломбард України враховує те, щоб автомобіль, пересуваючись по дорогах, не піддавався ризику. Маються на увазі ДТП і викрадення, тому автомобіль слід застрахувати. Це додаткові витрати для клієнта.

Від того, чи залишається автомобіль на автостоянці або їм будуть користуватися, залежить сума кредиту. Наприклад, якщо ви будете користуватися своїм авто, то можна розраховувати тільки на 50% від суми вартості авто, не більше. Коли автомобіль стоїть на стоянці автоломбарду під охороною, то можна розраховувати на 95% від його вартості. Хоча сума кредиту теж залежить від самого автомобіля.

У певних автоломбарду за час зберігання автомобіля на стоянці його власник теж платить.

Якщо виникнуть непередбачені обставини, і ви не встигнете вчасно погасити кредит, вам продовжать термін оплати. В цьому випадку ви повинні знати: чим більше термін, тим більше відсотків заплатите.

У автоломбарді середній термін кредиту 12 місяців, а максимальний термін кредиту до 3-х років. Коли клієнт протягом року постійно оплачує кредит, то йому автоматично автоломбард продовжує договір. За словами співробітників, основний дохід автоломбарду – це відсотки, тому договір і продовжують.

Щомісячна процентна ставка залежить від терміну позики, технічного стану автомобіля і місця його зберігання.

Експерт розповідає, що в разі зберігання автомобіля на автостоянці процентна ставка складе від 3-х% на місяць. Зазвичай на це впливає рівень ризику неповернення. Наприклад, якщо людина взяла кредит на 6 місяців і автомобіль знаходиться в хорошому стані, то процентна ставка складе приблизно 3-4% на місяць. Якщо кредит дають під «ризикована» авто, швидко втрачає свою вартість і до того ж сумнівному позичальнику, що не впевненому, що він поверне гроші, але в даний момент вони йому ой як потрібні, та ще якщо машина за дорученням, то в даному випадку відсоток буде більше.

Основна перевага автоломбарду (на відміну від банку) – це те, що клієнт може не виплачувати тіло кредиту щомісяця. До того ж щомісячний відсоток налічується не на початкову суму кредиту, а на залишкову.

За словами експерта, в ломбарді оплачують відсоток за час користування кредитом. В принципі, клієнт може не гасити тіло до тих пір, поки йому не знадобиться автомобіль, коли ж він йому знадобиться, він погасить кредит одним платежем. У банку клієнт платить відсоток і тіло кредиту. Таким чином, банкова кредитне навантаження на бюджет клієнта вище.


Не пропустіть