Машинка для полірування автомобіля. Як правильно користуватися?

Кожен автомобіліст прагне підтримувати свій транспортний засіб у ідеальному стані. Для цього існує безліч різних робіт, що підтримують зовнішній вигляд і технічні характеристики і продовжують термін служби машини. Одним з таких полірування, що дозволяє не тільки додати автомобілю блиску і привабливості, а й усунути мікротріщин і різних дефектів лакофарбового покриття автомобіля, а також збільшення його довговічності.

Однак для того щоб виконати якісне полірування в домашніх умовах необхідна наявність спеціального обладнання. Якщо у вас немає потрібних інструментів не впадайте у відчай, їх можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині. При цьому великих фінансових витрат не виникне, оскільки полірувальна обладнання універсальним і підходить для полірування всіх частин кузова машини і будь-яких типів поверхонь. Один і той же інструмент використовується для полірування скла, пластику та металу.

Найбільш поширеним інструментом, використовуваним більшістю автолюбителів для полірування, шліфувальна машинка. Як правило, це болгарки зі спеціальною шліфувальною насадкою. В наші дні без цього інструменту не обходиться жоден автомобільний сервіс.

Яку шліфувальну машинку вибрати?

При покупці шліфувального обладнання необхідно звертати увагу на кількість оборотів в хвилину. Якщо ви плануєте придбати універсальне обладнання, за допомогою якого зможете полірувати кузов, вікна і фари, то оптимальним буде прилад, здатний видавати від 1000 до 3000 оборотів в хвилину. Слід відмовитися від обладнання, що працює від акумулятора, оскільки в міру зниження заряду, зменшується і потужність автомобіля. При цьому необхідно відзначити, що повністю зарядженій батареї вистачить приблизно на 10-20 хвилин роботи, яких не вистачить для того, щоб повністю відполірувати автомобіль. Тому краще віддавати перевагу моделям, які працюють від мережі. Вони значно практичніше, та й коштують набагато дешевше.

Якщо у вас в гаражі ручна електрична дриль. Те можна і зовсім обійтися без покупки шліфувальної машини. Все що необхідно це купити спеціальні насадки і перехідники, що дозволяють встановлювати на дриль ці насадки. Залежно від оброблюваної поверхні, шліфувальні круги відрізняються по жорсткості. Щоб не помилитися з вибором шліфувальних насадок можна проконсультуватися з продавцем.

Для додання автомобілю блиску використовують спеціальні поліролі та віск. Для їх нанесення служать аплікатори, що встановлюються на шліфувальну машину. У домашніх умовах ці насадки можна замінити поролоном або бавовняною тканиною. Ефект буде практично однаковим.


Не пропустіть