ЯК ВИБРАТИ ОПЛЕТКУ НА КЕРМО ДЛЯ АВТОМОБІЛЯ?

Обшивка на кермо стане відмінним подарунком для будь-якого водія, особливо для автолюбителів жіночої статі. Такий презент не тільки підкреслить естетику салону авто, а й підвищить комфорт, зручність і задоволення від водіння. У холодну пору року обплетення зробить кермо не таким холодним. Для автомобілістів з великим розміром долоні такий аксесуар стане не просто прикрасою авто, а й помічником при їзді, адже він збільшить товщину рульового колеса, що дозволить зручніше триматися за кермо і більш впевнено керувати машиною. Обшивка для рульового колеса – це як чохол для мобільного телефону, тому вона може захистити кермо від потертостей, що виникають при користуванні авто, і від механічних пошкоджень, які можуть в при певних діях загрожувати керма.

Виходячи з перерахованого вище, кожаная оплетка на руль в рівній мірі красивий і корисний подарунок. Ступінь принесеної користі від неї буде залежати від правильного вибору розмірів аксесуара – маленька обплетення просто не налізе на кермо, а велика може прослизати по кермовому колесу і, таким чином, провокувати аварійну ситуацію.

ВИДИ ОПЛЕТОК ДЛЯ КЕРМА

Такі аксесуари класифікують за розмірами і матеріалом, з якого вони виготовлені.

Матеріалами для обплетення можуть послужити:

Плюш, хутро, замша. Особливою популярністю такі обплетення користуються у водіїв-жінок
Поролон. Обплетення з цього матеріалу користуються успіхом у молодих і енергійних водіїв через свого дизайну і різних забарвлень.
Шкіра або шкірозамінник. Такий варіант – це класика жанру. Він абсолютно універсальний, підходить як чоловікам, так і жінкам.
Розміри оплеток, як і розміри одягу, мають позначення S, M, L, XL.

Найменший розмір S (від 35 до 37 см) ідеально підійде для малолітражок типу Таврії або Оки, а також для автомобілів зі спортивним кермом. Трохи більший розмір М (37-38 см) є найбільш поширеним. Він підходить до більшості існуючих легкових авто від вітчизняного і закордонного автопрому. Для ВАЗ десятого сімейства і «класики», Нив, Волг, Москвичів знадобиться розмір L (39-40 см). У найбільшому розмірі обплетення XL (42-43 см) потребують автомобілі з немаленьким кермом, такі як Газель і УАЗ.

Випускаються обплетення і ще більших розмірів, які призначені для імпортних (47 см) і вітчизняних вантажівок (49 см).

ЯК ПРАВИЛЬНО НАДІТИ ОПЛЕТКУ НА КЕРМО

При правильно підібраному розмірі надіти оплетку на рульове колесо не складе великих труднощів, проте є і деякі цікаві аспекти і рад, які допоможуть ще більше спростити цю процедуру для автомобіліста.

Бажано одягати аксесуар зверху вниз, попередньо ретельно примірявши її до керма, для цього просто притуливши оплетку до нього. Рульова обплетення не повинна закривати кнопки або важелі на кермі, щоб не перекрити доступ до цих важливих елементів управління автомобілем.

В процесі надягання обплетення знадобиться допомога, так як треба буде обов’язково закріпити вже надіти частина аксесуара. Якщо цього не зробити, обплетення може зіскочити, і всю процедуру необхідно буде починати з нуля. У разі неможливості попросити у когось допомоги, надіти частина аксесуара доведеться закріплювати скотчем, який після себе залишає сліди від клею. Це може пошкодити зовнішнім виглядом обплетення.

Для надягання обплетення в холодну пору року попередньо її потрібно потримати перед цим певну кількість часу в теплі. Це додасть аксесуару еластичності і допоможе набагато легше його надіти на рульове колесо. Також, і в інших випадках, коли виникають труднощі з одяганням, рекомендується рівномірно підігріти оплетку феном.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть Вам вдосконалити внутрішній дизайн свого автомобіля.


Не пропустіть