Як оформити страховку на авто

Щоб максимально убезпечити свій автомобіль від можливих неприємних моментів, найкраще звернутися в страхову компанію. Застрахувати транспортний засіб можна від угону, шкоди або інших неприємних випадків, які можуть виникнути в будь-який момент. Про те, як Купить ОСАГО на авто буде розказано в даній статті.

В першу чергу необхідно вибрати надійну фірму, що здійснює такі послуги. Сьогодні на ринку працює велика кількість компаній, які здійснюють страхову діяльність. Укладати договір краще з тим страховиком, який працює в цій сфері вже не один і має позитивну репутацію та відгуки. Сьогодні в мережі інтернеті можна знайти інформацію практично про будь-якій фірмі і дізнатися її репутацію.

Визначившись з фірмою, можна вирушати в офіс для укладення договору страхування. А якщо немає можливості – зателефонувати і запитати, що цікавлять. Залежно від свого розсуду, можна вибрати ті страхові випадки, яким найбільш схильний до автомобіль. Страховий поліс КАСКО включає в себе безліч страхових варіантів, від яких страхують транспортний засіб. Розрахувати суму кожного конкретного поліса допоможе агент. Так як в сфері страхування спостерігається велика конкуренція, то багато фірм постійно пропонують своїм клієнтам знижки і акції, тому підібрати найбільш вигідний варіант за ціною не складе труднощів.

Які документи необхідні для оформлення страховки на автомобіль?
В першу чергу, страхувальник, звернувшись в вподобану страхову компанію повинен представити своє посвідчення особи або паспорт. Також у нього повинні бути водійські права. Для того щоб оформити договір від клієнта нічого не буде потрібно, крім уважності і певної суми грошей. Говорячи про уважності, слід підкреслити, що всі пункти договору повинні бути чітко прописані. Особливо потрібно ознайомитися зі своїми правами та обов’язками.

Залежно від того, якого типу страховку бажає оформити громадянин, буде залежати її вартість. На сьогоднішній день можна застрахувати свій автомобіль наступними видами авто страхування: КАСКО, ОСЦПВ. Як відомо, ОСЦПВ є обов’язковим полісом і за їзду без нього стягується штраф. Тому вирушаючи в страхову компанію, слід пам’ятати, що в першу чергу необхідно оформити поліс ОСЦПВ. Його вартість є строго регламентованої, а для його оформлення також буде потрібно паспорт і водійські права. Всі нюанси і тонкощі страхування будуть описані в договорі. Договір страхування слід уважно прочитати і підписати.

Який поліс краще вибрати для страхування авто

Страхування КАСКО є більш дорогою послугою і купується автовласниками рідше. Але, тим не менше, щоб придбати даний поліс, потрібно вибрати ті страхові випадки, від яких клієнт бажає убезпечити своє ТЗ і розрахувати його вартість. Найбільш часто машину страхують від угону і від ДТП. Єдиною можливістю відновити збиток не за свій рахунок від виниклого страхового випадку є його страхування. Однак багато людей зовсім недооцінюють важ ність такої послуги. А розуміють про її необхідності та вигідності тільки після настання надзвичайної випадку, але вже дуже пізно – всі збитки доводиться відновлювати за свій рахунок.

Таким чином, застрахувати свій автомобіль можна будь-яким доступним способом, але не упустити той момент, що поліс ОСЦПВ є обов’язковим. Так, водій страхує не тільки своє рухоме майно, а й свою цивільно-правову відповідальність.


Не пропустіть