Заправка і ремонт автокондиціонера

Необхідність обслуговування і заправки кондиціонера обумовлена ​​умовами експлуатації цього агрегату. На нього постійно впливають перепади температур, вібрація, випаровування від технічних рідин. Це тягне за собою розхитування з’єднань і природне випаровування фреону.

Не існує будь-яких чітко визначених часових рамок для заправки кондиціонера в автомобілі. Однак і експерти, і виробники рекомендують проводити цю процедуру навіть тоді, коли для цього немає ніяких видимих ​​причин, пропонуючи певну періодичність. Автокондиціонери, встановлені в новій машині, потребують заправці кожні два-три роки, а в авто старше шести років – щороку. Відлік для встановленого кондиціонера починається з моменту його монтажу.

Дотримуватися цих термінів потрібно тільки при природній витоку холодоагенту, а не при наявності несправностей в системі кондиціонування. Якщо фреон ісп аряется через поломки, кондиціонеру авто потрібно негайний ремонт і заправка. Детальніше про це можна дізнатися на сайті ремонт автокондиционеров в Харькове, де перераховані не тільки основні несправності кондиціонера, але і причини їх виникнення.

Дорогого ремонту можна уникнути при своєчасній заправці кондиціонера, якої починається з повної діагностики системи. Це дозволяє продовжити термін служби всіх вузлів агрегату, провести заміну вийшла з ладу деталі. Самостійно заправити кондиціонер авто, звичайно, можна, але тільки в цьому випадку виявити якусь несправність, не маючи спеціального обладнання, неможливо. Отже, економія може обернутися ще більшими витратами.

Заправка може проводитися як в напівавтоматичному, так і автоматичному режимі. Це не впливає на послідовність робіт. Холодоагент витягують з системи, а в системі створюють умови вакууму, відкачуючи домішки, повітря, воду, щоб провести діагностику. Далі, виробляють впорскування добавок, мастила, рефрижераторного масла разом з фреоном. На останньому етапі перезаправлятися контур кондиціонування, перевіряють робочий тиск.


Не пропустіть