Комплексний підхід до вибору автошколи

До вибору автошколи слід підходити відповідально. Перед тим, як піти вчитися водінню, розглядають особливості окремо взятого курсу.

Вартість навчання

Ціна – один з найбільш обговорюваних питань. Коли навчання водінню було «в дивину», автошколи підвищували вартість своїх послуг. Сьогодні спостерігається протилежна тенденція. Через зрослої конкуренції, навчальні заклади знижують вартість навчання, пропонуючи спеціальні тарифи і знижки, наприклад, для студентів або на навчання в денний час.

Ціна може прямо залежати від рейтингу автошколи. Однак невірний підхід – вибирати школу на основі тільки рейтингу. Він часто будується на основі частоти здачі студентами іспиту з першого разу. Якість навчання від даного показника залежить слабо. Потрібно брати до уваги людський фактор. Для учня саме водіння – величезний стрес. Складання іспиту може привести до непередбачених наслідків. Теоретичну перевірку майже всі проходять відразу вдало – практичну рідкісний студент подужає з першого разу. У рейтинговій автошколі заняття виявляться нітрохи не ефективніше тих, які пропонує менш популярна. Перед навчанням обов’язково прочитайте відгуки колишніх «студентів» школи.

структура навчання

При питанні, як вибрати автошколу, правильним рішенням буде відштовхнутися від своїх знань, досвіду водіння. Якщо він є, можливо, брати повний курс навчання ні до чого. Досить буде оплатити повністю теоретичну частину, годинник водіння купувати окремо, за фактом.

При відсутності досвіду керуються тим, скільки годин практичних занять пропонують компанії. Потрібно пам’ятати, що не тих, яких навчають людей немає. Якщо передбачених курсом занять виявиться недостатньо, навчальні заклади нададуть додаткові години. Правда, за них доведеться заплатити окремо, понад те, скільки спочатку варто навчання.

Стан автомобілів автошколи

Автодром – частина екзаменаційної програми – обладнується згідно з регламентом, без дотримання якого автошкола залишиться без акредитації і проводити заняття заборонять. До маркам автомобіля жорстких вимог немає. Сьогодні майже всі навчальні заклади пропонують навчатися на іноземних автомобілях, хоча тримають в своєму парку кілька моделей вітчизняного автопрому для «любителів».

Крім місця розташування самого класу, де будуть проходити теоретичні заняття, врахуйте, чи є у школи своя “майданчик” і місце її розташування. Може трапитися, що майданчик буде перебувати на іншому кінці міста або добиратися до неї вам буде незручно.

Як вибрати автошколу: підводимо підсумки

В кінці статті ще раз обговоримо, що потрібно врахувати, перш ніж піти вчитися водінню:
вартість навчання. Не поспішайте з вибором: порівняйте умови, які пропонують автошколи, ознайомтеся з відгуками;
особливості курсу: порівняйте час проходження занять, їх кількість;
стан автомобілів і місцезнаходження автодрому.

Відміним вибором буде автошкола ювао


Не пропустіть