Як правильно вибрати зварювальний апарат

У наш час обмежених ресурсів, розробники зварювальної техніки постійно працюють над збільшенням ККД. Для цих цілей був розроблений зварювальний апарат з декількома перетворювачами електроіческой енергії, які послідовно з’єднані. Так як вони працюють на високих частотах, то вони мають великий діапазон регулювання і відмінні вихідні якості. Оглянути пропозиції можете на сайті зварювального обладнання від "Сварка-Трейдинг".

Сварка таким зварювальним апаратом проводиться на найвищому рівні тому зварювальний д уга під час зварювання дуже стабільна, електродний метал розплавляється і лягає рівно, не бризкає, шов виходить рівномірним.

Для того, щоб вибратизварювальний апарат, у нас склалася якась методика . Спочатку необхідно підняти деякі питання, а потім, вибрати основний.

При якій мережі буде проводиться зварювання? Якщо зварювання відбуватиметься в майстерні або на виробництві, то це буде, швидше за все, 380 V . У домашніх умовах, на дачі, біля гаража – 220 V . Дуже часто на дачах напруга не відповідає стандартам, для цього необхідно, щоб зварювальний апарат зміг працювати в таких умовах і не згорів. Обов’язковим захистом від зниженого і підвищеного напруги обладнані зварювальні інвертори , в них електроніка управляє живиться мережами (відключає їх) – і зварювання буде неможлива поки зварювальний апарат не отримає нормальне мережеве живлення ..

Який вид металу збираємося варити? Якщо будете варити чавун або кольоровий метал, то вам знадобиться зварювальний апарат тільки постійного струму . Якщо має бути зварювання кузова автомобіл я необхідно вибрати напівавтомат . Для звичайного чорного металу товщиною понад одного міліметра можна купити більш дешових зварювальний апарат (трансформатор).

До ак ай товщини и м еталл а буде зварювання ? Від глибини провару залежить потужність агрегату і, відповідно, ціна. Малопотужний зварювальний апарат зможе зробити неглибокий проварена. Діаметр електрода і силу струму також вибирають, виходячи з товщини заліза. Ці параметри сильно залежать від положення електрода щодо зварювальних поверхонь.

Для того щоб зварювання відбувалася максимально ефективно, необхідно підібрати відповідно до таблиці товщину поверхонь, що зварюються, перетин електродів і силу струму:

Існує корисна формула для розрахунку діаметрів (D) електродів від 3 , 0 до 6 , 0 мм: I = (20 + 6D) D; якщо електрод и тонше 3 , 0 мм: I = 30 D. Для стельових швів сил а струму зменшується на 10-20%, ніж при нижньому шв е . Коли проводиться зварювання постійним струмом, то глибина провару виходить на 20% більше, ніж при зварюванні змінним. На величину провару сильно впливає і полярність. При прямий і зворотній полярності глибина провару може змінюватися в межах 40%.

Якої тривалості намічається зварювання? Якщо передбачається тривала сварка , то краще вибрати зварювальний апарат «з хорошим запасом». Це вбереже його від пікових навантажень і, відповідно, збільшить термін служби.

Якої ваги вам необхідний зварювальний апарат ? Якщо зварювання планується не на одному стаціонарному місці, і передбачається постійне переміщення зварювальн ика , роботи на височини, то краще зупинити вибір на невеликому і легкому апараті. В даному випадку зварювальний інвертор лідер з легкої категорії. Якщо ж все вищеперелічене не настільки важливо , то краще взяти зварювальний апарат з кращими характеристиками. І наплювати на велику вагу.
Зваживши всі “за” і “проти”, Ви можете впевнено купити потрібний зварювальний апарат , і зварювання принесе тільки задоволення.


Не пропустіть