Як правильно вибирати автозапчастини?

Рано чи пізно власники авто стикаються з проблемою покупки і заміни запчастин. Все ж, незважаючи на те, що коні їх «залізні», вони все одно виходять з ладу, а заміна запчастин є оптимальним варіантом вирішення проблеми.Покупку деталей можна порівняти з покупкою будь-яких інших речей. Тут водій дуже хоче не переплатити зайвого, але і отримати якісний товар. А переплачувати часом доводиться, якщо, наприклад, деталь є товаром якогось відомого виробника.

Купівля запчастин

Але страх купити неякісну деталь від невідомого виробника бере своє, і водії все-таки вирішуються витратити сотні грошей на запчастини, які точно є продуктом популярного і розкрученого бренду, через що вони за умовчанням вже повинні бути якісними. Загалом, зрозуміло, що водій при купівлі запчастин бажає точно знати, за що він віддає свої гроші і чи допоможе йому це в рішенні його проблеми.

Де можна дізнатися таку інформацію? Зрозуміло, що в дилерських центрах, де продаються запчастини, розраховувати на об’єктивність продавця не доводиться, адже там продаються деталі конкретно одного виробника. Але в XX столітті була створена така корисна штука, як Інтернет, в якому можна знайти все, що завгодно. Наприклад, в Інтернет-магазині exist.ua представлені запчастини для різних автомобілів від самих різних виробників. Ціни доступні, запчастини якісні – а що ще потрібно водієві?

Деякі види автомобільних деталей
Незалежно від того, для якого авто призначені ті чи інші деталі, запчастини можна розділити на чотири категорії: оригінальні, запчастини від постачальників, деталі від сторонніх виробників і деталі від продавців. Звичайно ж, будь-який виробник авто буде схиляти водія до того, щоб той придбав саме оригінальні запчастини, які найкраще підійдуть машині. Їх можна придбати в дилерських автоцентру, сервісах і автомагазинах. Ці запчастини надійні, стабільні в роботі завдяки ретельному контролю. Єдиний недолік – ціни на них відчутно кусаються.

Деталі від постачальників відрізняються від оригінальних лише клеймом із зображенням постачальника, а не виробника авто. Такі запчастини теж знаходяться в широкому доступі, а за якістю практично нічим не відрізняються від оригінальних. Експерти рекомендують водіям купувати саме такі запчастини, так як вони часто дешевше.

Деталі від сторонніх виробників, в свою чергу, досить складно назвати якісними виробами. Виробники в даному випадку не мають ніякого зв’язку з автомобільним заводом або постачальниками. Їхні вироби – це лише копія оригінальної запчастини. І це як раз той випадок, коли копія гірша за оригінал. Врятувати їх може тільки сертифікат якості, інакше автомагазинів таким деталям не бачити.

Деталі від продавців теж можна назвати копією оригінальних запчастин, але в даному випадку на запчастинах можна побачити клеймо автомобільного заводу, який перевіряє якість цих запчастин. По всьому можна зробити висновок, що світ запчастин широкий і різноманітний. З огляду на ці та інші нюанси, кожен автомобіліст зможе знайти для себе саме ті запчастини, які йому необхідні.


Не пропустіть