Вінілова плівка на авто проти карбонової – що краще?

У прагненні до оригінальності багато автолюбителів використовують плівку, як досить економний спосіб кардинально змінити зовнішність свого автомобіля. У той же час значна частина автовласників знайома з подібним матеріалом лише з чуток або візуально, зустрічаючись з такими машинами на дорозі. Тому і виникають численні запитання щодо того, що таке вініл на авто , яким буває покриття під карбон, їх технічні характеристики,Цена на автопленку в Украине, асортимент і так далі. До того ж стабільний інтерес викликає порівняння і відмінності вінілової плівки від карбонової.

дивовижна правда
І ось несподіванкою для багатьох може виявитися той факт, що плівка під карбон є різновидом вінілового матеріалу, хоча і значно відрізняється від інших підвидів як зовні, так і за своїми характеристиками. Тобто, різні візуально і осязательно композити, це похідні одного і того ж термопластичного полівінілхлориду або просто вінілу, як його ще називають.

Також для деяких може виявитися новиною те, що карбон – це надміцний і легкий композитний матеріал, що має багато переваг, але рідко застосовуваний в автомобілебудуванні, тому як дуже дорогий. А карбонова плівка лише вдало моделює цю елітну синтетичну тканину, що іменується ще вуглепластиком, ступінь схожості до якої залежить від якості композиту.

імітація вуглепластика
Проте, стилізація під карбон може бути дуже вдалою як в екстер’єрі, так і при використанні подібної плівки в окремих елементах салону автомобіля. Зовні можлива повна обклеювання кузова або окремі його ділянки – це залежить вже від власних бажань і фантазій. В інтер’єрі, як правило, все повинно бути підпорядковане певній стилістиці, що можуть підказати або запропонувати фахівці тюнінгових ательє.

А крім декоративних функцій, такий композит ще й захищає лакофарбове покриття автомобіля від агресивних впливів зовнішнього середовища – дрібні подряпини, різні потертості, відколи і так далі. Цьому сприяє значна товщина (150-220 мкр) і підтримує своєрідну пружність склад матеріалу. Крім того, при поклейке кузова фрагментарно прозорою вніловой антигравійної плівкою, гідністю матеріалу є той факт, що він не захищає ЛКП від ультрафіолету, сприяючи, таким чином, рівномірному вигоряння фарби на сонці.

різноманітність вінілу
Плівка автомобільна вінілова, крім вже дослідженої нами імітації карбону, представлена виробниками в великому асортименті. Це матові, глянцеві, структурні полімери, а також матеріали з різними ефектами під шкіру, метал, зорову об’ємність і так далі. Кожен тип має свої кольори, відтінки і інші візуальні особливості. Тобто вибір вражає і здатний забезпечити потреби найвибагливішого любителя тюнінгу.

Така плівка має товщину 150-220 мкр і відмінну еластичність, що полегшує поклейку в важкодоступних місцях зі складною конфігурацією.

За методами виробництва, плівки діляться на каландрировані і литі. Варто відзначити, що лита плівка характеризується більшою довговічність і міцність, але і, коштує вона на жаль на порядок дорожче каландрує плівки. Таким чином, вибір плівки залежить тільки від власних можливостей, смаків, особистого іміджу та стилю.


Не пропустіть