6 фактів про полірування кузова автомобіля, які потрібно знати

Всім відомо, що полірування кузова – кращий друг автолюбителя, коли на лакофарбовому покритті з’являються мікротріщини і подряпини. Але не всі знайомі з подробицями і плюсами цієї процедури. Давайте ж дізнаємося про її переваги краще. Для цього ми зібрали 6 важливих фактів, які допоможуть Вам розібратися, що таке полірування кузова автомобіля, і чим вона корисна кожному власнику авто. Також можете подбати про власне авто із спеціалстами – https://car-care.com.ua.

Полірування кузова рятує від корозії
Тріщинки на покритті не тільки погіршують зовнішній вигляд, а й загрожують появою іржі. Якщо довгий час не видаляти дрібні дефекти, вони приведуть до корозії, і згодом доведеться проводити повну фарбування авто. Щоб уникнути масштабного роз’їдання реагентами лакофарбового покриття радимо вчасно звернутися за відновленням і захистом.

Полірування автомобіля буває комплексної та локальної
Комплексна полірування – найбільш популярний варіант, який означає, що обробляються всі елементи кузова. Локальна полірування зручна, коли необхідно усунути дефекти на певній частині авто. Досвідчений майстер прислухається до Ваших побажань, і після процедури автомобіль знов знайде блиск і насичений колір.

Полірування кузова допомагає економити на мийці
Не секрет, що часті мийки дряпають автомобіль. Полірування створює тонкий захисний шар, який заповнює тріщини і перешкоджає попаданню в них бруду і руйнують лак речовин. Тому машина брудниться рідше, і разом з цим скорочується число мийок. Відповідно, в наявності не тільки економія коштів, але збереження покриття автомобіля.

Досвідчені майстри радять робити полірування 1 раз в півроку
Періодичність виконання процедури залежить від інтенсивності експлуатації авто і умов його утримання. Але при середньому пробігу в 20 тисяч кілометрів на рік рекомендується проводити полірування 1 раз в 6 місяців. Найкраще перед початком зимового періоду і після нього. Якщо пробіг становить від 50 тисяч кілометрів, то період проведення скорочується до 3-4 місяців. Перед поліруванням обов’язково проконсультуйтеся з майстром з приводу Вашої ситуації.

Полірування нового автомобіля теж необхідна
Свіже лакофарбове покриття схильне утворення подряпин, і йому також потрібен захист. Вважається, що полірувати новий автомобіль коштує через 5-7 місяців після покупки, коли фарба добре закріпилася на кузові. Після цього полірувати автомобіль можна 2 рази на рік з урахуванням ступеня зношеності лакофарбового покриття, про що ми говорили в попередньому пункті.

Ручне полірування небезпечна для ЛКП
Правильна полірування кузова повинна включати не тільки вивірену технологію, чималий досвід, професійне обладнання, а й спеціально виділене приміщення. Процес може принести більше шкоди, ніж користі, якщо вперше або невміло взятися за роботу самостійно. Тому варто довірити цю відповідальну справу фахівцям, які володіють необхідними навичками та інструментарієм.


Не пропустіть