Пригін і розмитнення авто з Європи. Скільки коштує і чи вигідно?

На сьогоднішній день, пригін авто з Європи, для їзди на європейських номерах або з розмитненням, набрало великої популярності і за даними Митної служби, кількість нерозмитнених машин в Україні досягло 2 мільйонів авто, а пільгової розмитненням користуються одна тисяча машин на місяць. Найбільш популярними країнами пригону автомобілів з Європи залишаються: Польща, Литва, Німеччина, Голландія, Чехія. Вартість пригону авто на ринку починається від 500 доларів і закінчується 1500 доларів в залежності від вибору фірми по пригону машин. Розмитнити транспорту, за новим законодавством, можна тільки не старше 2010 року і наявність стандарту ЄВРО 5. Додаткові вимоги до розмитнення авто – це наявність сертифікату походження авто (він повинен бути випущений не в країні агресора) і дозволяється розмитнити автомобіль один раз на рік, на однієї людини. А замовити машину можене на http://auto-euro-express.com.ua/.

Розмитнення автомобілів в 2017 року. Вигідно чи ні?
Щоб зрозуміти чи вигідна розмитнення авто в 2017 році, потрібно визначити, в чому полягає вигода. Вигоду можна виміряти:

Вартістю в Європі і вартістю в Україні автомобілів;
Станом автомобіля;
Комплектацією і модифікацією транспорту;
Якщо порівнювати виключно за ціною, то різниця невелика між ціною в Україні і вартістю в Європі + розмитненням і витратами на пригін. Але, головним фактором є – це стан автомобіля. Експлуатація автомобіля в Європі по рівних дорогах і високою якістю палива, є вагомим аргументів у виборі пригону авто з Європи. Машина з Європи під розмитнення – замовляти вигідно.

Альтернативою на покупку машин на українській реєстрації, є покупка нерозмитненого авто з Польщі, Литви, Німеччини. Авто на європейських номерах зустрічаються на дорогах дуже часто, а ціна їх в два і в три рази менше, ніж на українську. Але варто обговорити юридичну сторону даного питання.

В Україні існують 3 способи пригону автомобілів:

«Транзит», 5-10 днів перебування в Україні для резидентів країни;
«Авто на рік», 1 рік перебування в Україні, якщо завіз нерезидент країни; Це найбільш популярний спосіб пригону авто.
«Консульський облік», 2 місяці в році, для людей, які живуть або працюють в Польщі.
Максимальний термін перебування авто в Україні на іноземній реєстрації – це один рік. Для легальної експлуатації авто в Україні необхідно щороку вивозити і завозити авто, для надання ще одного року легального перебування. Якщо Ви не порушуєте терміни перебування транспорту в Україні – відповідальність не настане для Вас за керування автомобілем.


Не пропустіть