Дублікати номерних знаків автомобіля

Можливість виготовлення дублікатів номерів автомобіля була законодавчо введена 3 квітня 2011 року. Так що вже кілька років приватні організації можуть на цілком законних підставах робити Фото номеров дублікати номерних знаків за індивідуальним замовленням.

У цій статті мова піде про те, як виготовити дублікати номерів. Крім того, я розповім про можливі переваги і недоліки даної процедури. Приступимо.

В першу чергу потрібно відзначити що альтернативою для виготовлення дублікатів державних реєстраційних знаків є перереєстрація автомобіля в ГИБДД . Так що в подальшому будемо порівнювати саме ці два варіанти.

Нагадаю, що зазвичай називають такі переваги виготовлення дублікатів держ. номерів:

не потрібно стояти довгу чергу в ДАІ;
дублікати дешевше, ніж перереєстрація автомобіля.
Однак кожен з цих пунктів викликає питання.

1. Черги в ГИБДД . В даний час існує можливість записатися в ГИБДД через портал державних послуг . В цьому випадку Вас візьмуть в призначений час, а видача номерів займе менше години. Так що якщо вмієте користуватися держпослугами, про черги в ГИБДД можете забути.

2. Дублікати дешевше, ніж перереєстрація . В цілому все дійсно так. Перереєстрація в ГИБДД коштує 2 850 рублів, виготовлення пари дублікатів 2 000 – 2 500 рублів. Однак якщо Ви живете не в столиці, то може так статися, що у Вашому місті дублікати взагалі не роблять. В цьому випадку доведеться замовити доставку номерів або їхати за ними самостійно. Вартість виготовлення номерів в цьому випадку перевищить вартість перереєстрації.

Недоліки дублікатів номерних знаків
Зазначу, що у виготовлення дублікатів номерів є недоліки.

Припустимо, що з автомобіля А пропали номера. Можливо, номери були вкрадені хуліганами без будь-яких корисливих цілей. Можливо, номера потрапили в руки до здирникам, які вимагатимуть за них гроші з власника.

Є і ще один неприємний варіант. Номери можуть бути встановлені на автомобіль, який зовні схожий з автомобілем А (та ж марка, модель, колір і т.д.). У цьому випадку власник автомобіля буде отримувати штрафи за порушення, яких він не скоював. Крім того, вкрадені номери можуть використовуватися для вчинення злочинів. В цьому випадку поліція в першу чергу прийде до власника автомобіля.

Так що якщо з Вашої машини під час стоянки пропали обидва номери, рекомендую задуматися про перереєстрацію автомобіля.

Ситуації, в яких може знадобитися виготовлення дублікатів
Підстраховка перед далекими поїздками . Якщо Ви плануєте поїздку за кордон або на далеку відстань, то дублікати номерів можуть Вам у пригоді. Просто покладіть комплект в багажник. Якщо основні номери пропадуть чи будуть пошкоджені під час ДТП, Ви зможете швидко встановити дублікати і продовжити рух.

Пропажа одного номера . Якщо з Вашого автомобіля пропав тільки один номер (наприклад, відірвався у великій калюжі), то виготовлення одного дубліката може виявитися більш вигідним з фінансової точки зору. Один номер коштує 1 000 – 1 500 рублів і це майже в 2 рази дешевше, ніж пара номерів в ГИБДД.

Дублікат номерів, які Вам дуже подобаються . Припустимо Вам дісталися номера, з якими Ви не хочете розлучатися ні за яких умов. Наприклад, номери з однаковими цифрами. У разі втрати або крадіжки таких номерів Ви можете виготовити їх дублікати. Однак хочу ще раз нагадати про те, що можливий варіант установки старих номерів на схожий автомобіль.

В даному випадку можливий наступний варіант. Виготовте дублікати номерів, після чого перереєструйте їх на інший автомобіль в ГИБДД. Наприклад, номери можна встановити на автомобіль дружини / чоловіка або на знову придбану машину іншої марки і моделі. При такому розкладі зловмисники швидко попадуться співробітникам ГИБДД (тому що марка і модель машини не будуть відповідати номерам). Та й до Вас ніяких претензій не виникне.

Стерлася фарба номерів . При експлуатації в складних дорожніх умовах фарба з номерів може стертися досить швидко. Крім того, іноді фарба “сходить” через неякісну фарбування. Виготовлення дублікатів допоможе вирішити дану проблему.

Збереження пошкоджених номерів для нового автомобіля . Якщо Ви хочете зберегти номери для Вашого нового автомобіля, то Ви повинні дотримати кілька умов. Наприклад, номери повинні відповідати вимогам законодавства. Однак якщо реєстраційні знаки пошкоджені, пом’яті або у них стерлася фарба, то в ГИБДД можуть відмовити в їх повторну видачу. У цьому випадку може допомогти виготовлення дублікатів, які і будуть встановлені на нову машину.

Огляд автомобіля в ГИБДД може викликати проблеми . Може виникнути ситуація, що з автомобіля вкрадені номери, а його власник не хоче проходити огляд машини в ГИБДД. Наприклад, у автомобіля не читається одна з цифр номера кузова, що може спричинити відмову в перереєстрації. Виготовлення дублікатів не вимагає огляду, тому це оптимальне рішення.

Вихідні в ГИБДД . Ще одна можлива ситуація. Номери пропали в суботу, їхати на дачу треба в неділю, а в ГИБДД вихідний. Щоб уникнути штрафу за відсутність номерів , можна виготовити дублікат в комерційної організації. Вони досить часто працюють без вихідних.

Крім того хочу зазначити, що запасні дублікати номерів можна зберігати нескінченно довго. Якщо Ви одного разу придбали дублікати, то Вам не доведеться віддавати їх новому власнику автомобіля при продажу . Просто залиште старі номери для нового автомобіля. Тоді і дублікати заново робити не доведеться.

Як виготовити дублікати держ. номерів?
Виготовленням дублікатів державних реєстраційних знаків займаються приватні організації. При бажанні Ви самостійно знайдете безліч сайтів фірм, що надають дану послугу.

Для виготовлення дублікатів номерів Вам потрібно свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, а також гроші на оплату послуги.

На практиці виготовлення дублікатів реєстраційних знаків не повинно викликати ніяких проблем.

На завершення хочу ще раз підкреслити, що якщо номера автомобіля вкрадено, то краще не виготовляти їх дублікати, а заново зареєструвати автомобіль в ГИБДД.


Не пропустіть