Вибираємо літній комплект резини

Не варто піддаватися рекламі і купувати самі рекламовані автотовари. Розумно ретельно вивчити споживчих характеристики, тільки тоді покупка шин залишить виключно позитивні враження від їх подальшої експлуатації. Отже, чому ж необхідно приділяти увагу при підборі Летние шины:

Перш за все, необхідно вести підбір по типорозміри. Ці характеристики автоконцерни завжди вказують в інструкціях по експлуатації. Перші цифри вказують ширину колеса в міліметрах, друге значення характеризує висоту профілю. Цей показник зазначений у відсотках по відношенню до першого значенням. Нарешті, третє значення показує посадковий діаметр, вимірюваний в дюймах. Майже завжди є можливість поставити колеса різного профілю, але для цього необхідно витратитися і на диски. Чим більше низькопрофільним буде колесо, тим кращою буде керованість машини. Високий профіль теж має значні переваги – кращу стійкість до ударних навантажень і можливих пошкоджень.

Далі завжди треба дивитися на малюнок протектора, який буває різних видів, навіть якщо бажаєте купити літні автомобільні шини за низькою ціною найдоступніших торговим марок. Часто зустрічається симетричний ненаправлений протектор на виробах бюджетних серій. Чудес від таких коліс чекати не варто. Симетричний направлений малюнок має явні переваги, він швидко виводить воду з плями контакту, відрізняється кращими показниками зчеплення з дорогою. Існує також асиметричний варіант протектора, який створюється для авто різних типів – від скромних малолітражок до потужних позашляховиків. Кожен елемент малюнка сприяє створенню певних характеристик. Вдалі розробки подібного типу характеризуються чудовою керованістю.

При подальшому відборі гуми треба вивчати індекси швидкості. Як ви розумієте, підбором треба займатися з урахуванням вашого стилю водіння. Якщо ви їздите в середньому швидкісному режимі, то немає сенсу переплачувати за комплект, призначений для пересування на високій швидкості. Такі покришки створюють з більш дорогих сумішей по складним технологіям.

Існує також індекс, що характеризує максимально допустиме навантаження на гуму. Треба знати споряджену масу моделі техніки для того, щоб швидко розрахувати необхідний показник.


Не пропустіть