КУПУЄМО ШИНИ Б/У ПОРАДИ ФАХІВЦІВ

Складно зробити вдалий вибір, коли приймається рішення купити шини б/у. Якщо ви вирішили придбати використані шини, то необхідно ознайомитися з рекомендаціями фахівців або купити на сайті shyna365.com.ua.

Купівля шин на автомобіль, при їх величезній кількості видів і типорозмірів, вельми складне і відповідальне захід.

Перед придбанням у продавця необхідно уточнити:

причини продажу покришок
умови експлуатації
наявність дефектів і проведених ремонтів
вік покришок
рівномірність зносу протектора
Встановити причину продажу покришок важливий момент. Якщо приватник продає шини ще придатні для нормальної експлуатації, то можливо гума має приховані дефекти. Це не стосується продавців б в покришок, для яких це просто бізнес.

Також необхідно уточнити у продавця в яких дорожніх умовах використовувалися шини. Існує величезна різниця між експлуатацією по асфальтованих вулицях міста і сільському бездоріжжю ями, вибоїни, бруд істотно впливають на характеристики покришки.

Огляд зовнішнього вигляду шини необхідно проводити дуже ретельно. Не слід брати гуму, які зазнають впливу:

бічні порізи (взагалі не допускаються, навіть після ремонту)
грижі і биття наявність герметика на внутрішній поверхні (будуть проблеми з балансуванням)
мікротріщини на поверхні
проколи в області протектора (не більше двох)
Дата виробництва шиниЗа маркування на боковині шини визначаємо вік покришок. Дата виробництва шини складається з чотирьох цифр: перші дві тиждень року, другі дві рік випуску. Термін експлуатації шин 5 років, тому від цієї цифри необхідно відняти ту кількість років, які ви плануєте їх використовувати.

Також на одну вісь слід ставити покришки з одним терміном експлуатації, так як шини різної дати виробництва мають різний рівень зчеплення і фізичні властивості.

Рівень зносу протектора також має величезне значення. Шини з зносом понад 50% не варто купувати.

Знос протектора повинен бути рівномірним. Слід уникати тих шин, у яких присутня нерівномірний знос по колу, лисини, більш зношена центральна частина протектора або ступінчастий знос.

В результаті при покупці б у гуми плюс низька вартість. А мінус ви не можете знати всіх прихованих дефектів і не можете визначити строк їх експлуатації. Вибір залишається за вами купувати б у або нові більш дорогі шини, але без проблем і з гарантією.


Не пропустіть