Як правильно вибирати шини!

Відсотків 60 водіїв приходячи в магазин за новими шинами, все як один не вміють підбирати ідеально для свого авто гуму. Вони звертають тільки уваги на зовнішній вигляд і ціну. Це дуже груба помилка при виборі шин. Вони підходять до гуми, дивляться на ціну. І не замислюючись купують її. Стверджувати не буду, що так робить більшість, але я особисто бачив таких людей і як вони вибирають. Є 3 дуже важливі критерії при виборі будь-якої гуми.Узнать Поїхали?

Критерій 1. М’якість

М’якість визначається дуже просто. Підходьте до гумі і починаєте її мацати з усіх боків. Перевіряйте не жорстка чи у неї боковина. Тільки тоді ви дійсно зрозумієте що це те що вам потрібно.

Критерій 2. Комфортність

Комфортність визначається по протектору шин. Дивіться на сам малюнок, якщо він занадто простенький то гума буде так собі по комфортності. Сам протектор повинен бути так би мовити агресивним і бажано з ненаправленим малюнком. При виборі такої гуми з особистого досвіду знаю що, вона завжди м’яка, тиха і дуже добре тримає дорогу на мокрому або сухому асфальту. Вона звичайно підходить більше не для агресивного водіння, а для простих людей які люблять спокійно, комфортно насолоджуватися поїздкою в міських умовах.

Якщо ж людина сприймає більш агресивний стиль водіння, то йому підійде спрямована гума або асиметрична. У чому плюс? На ній знаходяться ребра які їй дуже добре дозволяють тримати курсову стійкість. У такий гуми є дуже хороший водовідведення, який прибирає воду під автомобіль. Тобто коли ви їсте по калюжах, бризки йдуть не назовні, а під автомобіль і тому у вас завжди хороше зчеплення з дорогою.

Критерій 3. Економія палива

Так дійсно, є шини які економлять вам паливо. Коли ви приходите в магазин і починаєте вибирати собі покришки, завжди звертайте увагу на стікери з характеристиками. На стікері вказується шкала ефективності шини. Шини які економлять вам паливо визначаються по значку бензоколонки на наклейці, зазвичай в такій гумі стрілочка на маркуванні знаходиться в зеленій зоні.

висновок:

Як ви знаєте все шини різні, різні протектори і характеристики. Звичайно ж головним чинником для більшості залишається ціна. Скільки ви готові витратити грошей на свою безпеку. Тепер ви знаєте основні моменти чого варто більше приділяти уваги при виборі шин. Підходьте до такого питання завжди з великою серйозністю і не женіться за дешевою гумою. Хороша гума може врятувати вам життя, знаю особисто по своєму не малому водійського досвіду.


Не пропустіть