Чи вигідно працювати з UBER?

Напевно багато хто чув розхожі думки на з приводу того, чи варто працювати в таксі. Одні обіцяють золоті гори, інші стверджують, що в цю сферу краще не влазити. Міркування обох груп ґрунтується на особистому досвіді, а досвід буває різний. Іншими словами, домогтися успіху може кожен, якщо робить це з розумом і задумається про те, як працює таксі.

Те, чи вигідно працювати в таксі, залежить перш за все від способу роботи. Є кілька альтернатив: влаштуватися в службу таксі, відкрити власну фірму або займатися самостійним візництвом (легально чи нелегально). Робота без ліцензії чревата штрафами і з’ясовуваннями відносин як з конкурентами, так і з органами влади. Власний бізнес принесе найбільший прибуток, однак зажадає значних вкладень і знання справи. Тому для новачків оптимальний вибір того, як працювати таксистом, полягає в контракті зі службою таксі. Щоб визначитися, в якому таксі краще працювати, треба ретельно вивчити ринок, зіставивши тарифи і комісійні платежі у різних фірм. Зупиняти свій вибір краще на службі з середніми тарифами і низькими відрахуваннями компанії. Також логічний варіант співпраці з кількома службами.

Як працювати в таксі – на власній машині або орендованої – вирішуєте тільки Ви. Обидва варіанти мають негативні і позитивні сторони. При оренді авто зростають витрати, але ви не переживаєте з приводу ремонтів, страховок, обслуговування. Використання власного автомобіля більш прибутково, хоча, з іншого боку, призводить до його швидкого зносу.

Більшість сучасних сервісів пропонує замість покупки рації встановити додаток на смартфон, за допомогою якого будуть передаватися замовлення. Графік, як правило, у таксистів довільний. Вибір часу роботи буде залежати від особистих переваг і отриманого досвіду. Найбільш прибутковим вважається праця водія вранці і у вечірній час, а також під час негоди. Підвищені тарифи забезпечують більший заробіток в святкові дні. При побудові графіка не можна забувати про важливість відпочинку для запобігання аварій.

Таксистові необхідно добре орієнтуватися на місцевості, знати основні визначні пам’ятки міста, заклади, які користуються популярністю. До того ж він повинен бути непоганим психологом. Цей навик допоможе зрозуміти, як вести себе з тим чи іншим клієнтом і чого від нього чекати. Водій повинен бути ввічливим і ненастирливим, ставитися до своїх клієнтів з повагою.

Крім безпеки пасажирів таксист повинен думати і про власну матеріальної і фізичної безпеки. Йому не рекомендується зберігати особисті речі в салоні. У машині не повинно також бути різних речей, що відволікають увагу водія. Спинку водійського крісла краще зміцнювати, і бажано, щоб в машині була “тривожна” кнопка.

Все про роботу в таксі можна дізнатися лише, вступивши на службу і відхиливши кілька сот кілометрів. Робота ж в таксі може бути і вигідною, і цікавою, якщо підходити до цієї справи розумно.


Не пропустіть