Яке призначення культиваторів і які існують класифікації?

Поява автоматизованих культиваторів в сільському господарстві дозволило дрібним городникам і великим фермерам якісно полегшити собі завдання по обробці грунту. До появи цього пристосування доводилося озброюватися сапкою і на довгі години виходити в город. Тепер, маючи цей сільськогосподарський агрегат, можна робити цю роботу за мінімальні терміни. При е те прикладати хв імум зусиль.

Сьогодні ми будемо говорити виключно про автоматизовані культиватори, робота з якими не буде вимагати від оператора застосування фізичних сил.
призначення культиватора

Не залежно від виду і габаритів вироби, всі агрегати цього типу виконують такі завдання:
Викорінення бур’янів;
Вирівнювання земляний поверхні;
Подрібнення великих згустків землі;
Для оранки (основне призначення агрегату).
Ще пару років тому автоматизовані культиватори використовувалися на великих фермерства, і вони працювали виключно за що тягне типу (трактор тягнув великий агрегат, який культивує земельну поверхню). Тепер ситуація докорінно змінилася.
У багатьох городників, навіть у тих, які мають відносно невеликі земельні ділянки, з’явилися свої культиватори, що не випадково.
У зв’язку з такою популярністю культиваторів у фермерів і городників різної величини, даний пристрій стало випускатися в самих різних видах. Далі, ми постараємося розбити ці пристрої на групи і дамо їм характеристику.
Класифікація культиваторів

Перша група, яку ми розглянемо – це поділ пристрою за вагою. виділяють:
надлегкі;
Робочий орган таких культиваторів в землю може заходити на глибину не більше 10 см, а охоплювати рядок шириною не більше 30 см. Агрегат вкрай корисний в умовах особистого дачної ділянки, а основне його пр імени ня – це евакуація бур’янів (автоматизована прополка).
легкі;
Глибина занурення – до 15 см, обхват ширини рядка до 50 см. Такі культиватори мають більш високу продуктивність, ніж надлегкі пристрою.
Середні;
Глибина до 20 см, обхват до 90 см. Вага у такого агрегату в межах 70 кг. Такий пристрій буде корисно для обробітку великого городу, але для масштабів ферми він не підійде.
важкі;
Особливий вид культиваторів, які застосовуються на великих фермерства. Для того щоб отримати більш детальну інформацію про агрегатах даного типу радимо вам зайти на: https://aico.com.ua/tekhnika/all-kultivatory/. Там ви зможете не тільки глибше вивчити питання, а й придбати культиватор.

У культиваторів може відрізнятися тип двигуна. буває:
Агрегат, що працює на пальному паливі (солярка або бензин);
Пристрій, що працює від мережі (щось на кшталт газонокосарки, вдале рішення для маленьких садиб);
Культиватори, мають акумулятори (наймобільніші представника пристроїв даного типу, працюють від батареї).
Завершальна класифікація, яку ми розглянемо тут – це поділ культиваторів за типом приводу. Тут можна виділити:
Автоматизовані моделі (так звані мотоблоки);
Культиватори з механічним типом роботи (використовуються як причіп до трактора).
У цьому тексті ми розглянули основні групи культиваторів, сподіваємося, що ця інформація буде вам корисна.


Не пропустіть