Греція удосконалює правову базу азартного бізнесу

У пошуках шляхів розв’язання складних економічних проблем, правляча партія Греції «Сіріза» запропонувала внести поправки в закон, що регулює діяльність гральної індустрії. Мова йде про ліцензування та роботу відео-лотерейних терміналів (VLT), а також зниження податкової ставки на гральний бізнес до 22 відсотків. Головна мета цих змін – залучення на грецький ринок відомих міжнародних операторів, за рахунок інвестицій яких, планують підняти рівень грального бізнесу в країні.

Сучасні кaзино, обладнані за останнім словом техніки, дадуть новий поштовх для розвитку туристичного бізнесу, створять нові робочі місця, забезпечать додаткові надходження до бюджету та допоможуть у вирішенні складних економічних проблем, що супроводжували країну протягом останніх десятиліть. Саме тому реформа повністю підтримується міністерством фінансів Греції. Лібералізація також спрямована на скорочення тіньової частини ринку гемблінгу, яка налічує близько 65 тисяч автоматів, що приносять щороку 1,3 млрд. євро незадекларованих доходів.

У законопроекті передбачається ліцензування будівництва нових кaзино в районі старого аеропорту Афін – Эллініко, на островах Кріт і Міконос, а також переміщення вже наявних кaзино ближче до популярних курортів. Законопроект стосується не тільки наземного кaзино. Уряд планує вимагати і від операторів онлайн-ігор та legalny bukmacher отримувати грецький домен «.gr», що дозволить місцевим органам влади здійснювати ефективний контроль над цим сегментом ринку.

У Греції є все. Вподобана богами земля з чудовим кліматом, теплим морем, оливковими і апельсиновими гаями, численними історичними пам’ятками – рай для туристів зі всього світу. Туризм – одна з головних галузей економіки країни, що забезпечує п’яту частину валового внутрішнього продукту. Сучасний туризм невіддільний від індустрії розваг, в якій азартні ігри та букмекери з daarmowe bonusy, займають провідне місце.

Слід зазначити, що не всі грецькі політики однозначно вітають реформу. Багато хто вважає, що не можна перетворювати стародавню Елладу в суцільне кaзино. Лібералізація ринку вигідна в першу чергу великим іноземним фірмам та місцевим магнатам. Для держави ж лише збільшаться витрати на контроль гральних закладів і боротьбу з лудоманією. По звітам Комітету з нагляду і контролю за азартними іграми можна спостерігати, що кількість залежних від гри людей побільшало за останній час на 10-20 відсотків.


Не пропустіть