Як правильно вибрати запчастини для ремонту автомобіля?

Найголовніше в житті автомобіля – це справність і безперебійність роботи всіх його деталей. І кожен власник автомобіля зацікавлений в тому, щоб його залізний кінь був завжди на ходу і не підвів в самий невідповідний момент. Якщо деякі деталі, все ж по зносилися, саме з собою виникає питання: Як правильно вибрати запчастини для ремонту автомобіля?

Відповісти на це питання нам допоможе интернет магазин автозапчастей westpart, які займаються продажем і доставкою автозапчастин та моторних масел по всій Україні.

Правильне питання «як?», А не «де?». Тому що в наш час місць продажу різних автозапчастин безліч. Існує величезна кількість спеціалізованих магазинів, ринків, кіосків де продають автозапчастиниі навіть на стихійних ринках можна знайти не одну людину торгує запчастинами для різних автомобілів. Стає зрозумілим, що в залежності від місця придбання потрібних деталей, їх якість значно відрізняється.

Оригінальні і неоригінальні запчастини

Справжній автолюбитель чітко розуміє різницю між неоригінальними і оригінальними запчастинами. Вступники деталі на конвеєр під час складання автомобіля називаються – оригінальними. Заводи, що виробляють автомобілі, самостійно виготовляють невелику кількість агрегатів і вузлів. Інші деталі для комплектації в основному замовляють у інших компаній. Ці компанії, для свого прибутку, виготовляють деталі не тільки на замовлення від заводу-виробника, а й для вільного продажу – вторинного ринку. Ці деталі ідентичні, але одні йдуть з маркуванням автомобіля, а інші з маркуванням фірми їх виготовили.

Запчастини з маркуванням фірми виробника будуть вже неоригінальними. Вони не відрізняються від оригіналу за якістю, відмінність у маркуванні і ціною. Ціна значно нижче оригінальних запчастин. У наш час на базі одного автоконцерну випускаються автомобілі різних видів і цінових категорій, на основі загальних платформ, вузлів і агрегатів. Запчастини таких автомобілів називають «родинними» – взаємозамінними.

Як не купити підробку запчастин

Ця категорія запчастин, на жаль, заполонила ринки і продовжує поширюватися досить інтенсивно. Ці деталі виготовлені з незрозумілого матеріалу. Зустрічаються недобросовісні компанії, які піддають обробці старі деталі і продають їх як нові.

Зовні підробку можна визначити за такими ознаками:
відколи;
тріщини;
невідповідність поверхні;
задирки.
Хоча, варто визнати, що часто підробки відрізнити від оригіналу візуально не можливо

Варто пам’ятати, що купуючи неякісну деталь, в кращому випадку можна втратити гроші, а в гіршому вона може вийти з ладу в будь-який момент, що призведе до аварії. Це загроза не тільки життя водія, але і оточуючих його пішоходів і інших водіїв. Щоб уникнути покупки неякісних деталей, вимагайте сертифікат відповідності прийнятим нормам якості. При цьому, шукайте тільки у офіційних представників і у перевірених постачальників.

Якщо з яких-небудь причин, власник автомобіля вирішив знехтувати СТО, а зробити все самостійно – це не так вже й страшно. Однак варто пам’ятати, що нехтуючи СТО втрачається гарантія на запчастини і рекламація. Шанс правильно поставити все самому не завжди. Практика показує, що навіть СТО та офіційні автосервіси припускаються помилок і вони не простимі. Але в такому випадку вони потім за свій рахунок змінюють вийшла з ладу деталь.


Не пропустіть