Промислові шланги і рукава

На сьогоднішній день на ринку безліч варіантів різних шлангів, повітропроводів і рукавів для всіляких промислових підприємств і монтажних організацій. Широту застосування їх породжує різноманіття варіантів виконання шлангів на https://arti.com.ua/ru/rukava-i-shlangi.html.

Вибір промислового шланга насамперед залежить від середовища, що транспортується і технічного процесу, в якому даний промисловий рукав буде експлуатуватися. Для переміщення високоабразивних матеріалів використовуються шланги поліуретанові. Для аспірації повітря з вмістом пилу, стружки, тирси, волокон застосовують спірально-кручені шланги з поліуретану, армовані металевою спіралі, яка дозволяє знімати статичний заряд зі стінки шланга. Абразивостойкие шланги випускаються з різною товщиною стінки, відповідно, чим товще стінка шланга, тим серйозніший абразив здатний витримати шланг, тим з більшим навантаженням тиску і вакууму промисловий шланг буде працювати. Для транспортування більш серйозного абразиву, такого як, тріска, гранули, металева стружка, сухі будівельні суміші використовуються абразивостойкие шланги з екструдованого профілю. Ці рукави з поліуретану мають більш гладку внутрішню стінку, більш міцну конструкцію, здатну витримати високі навантаження. Буває, що необхідно транспортувати дуже абразивні середовища (дріб, гравій, бите скло, пісок і тп.). В такому випадку використовують товстостінні промислові шланги з поліуретану з додатковим литим внутрішнім шаром. Такі шланги мають абсолютно гладку внутрішню стінку, що значно підвищує зносостійкість промислового шланга і збільшує термін його експлуатації. В такому випадку використовують товстостінні промислові шланги з поліуретану з додатковим литим внутрішнім шаром. Такі шланги мають абсолютно гладку внутрішню стінку, що значно підвищує зносостійкість промислового шланга і збільшує термін його експлуатації. В такому випадку використовують товстостінні промислові шланги з поліуретану з додатковим литим внутрішнім шаром. Такі шланги мають абсолютно гладку внутрішню стінку, що значно підвищує зносостійкість промислового шланга і збільшує термін його експлуатації.

З ПВХ випускається величезний асортимент різних промислових шлангів. Це і гнучкі промислові повітроводи, і напірні і напірно-усмоктувальні шланги зі спіраллю з металу або полівінілхлориду, і шланги для харчових продуктів і ін. Сфера застосування шлангів дуже широка і обмежується технічними обмеженнями матеріалу ПВХ. Наприклад, температурний режим експлуатації шлангів з ПВХ в основному обмежується діапазоном від-20 до +60 ⁰С, на морозі шланги з ПВХ дубеют, а після декількох циклів перепаду температур на стінках шланга можуть з’являтися тріщини, особливо в місцях згину. Також сам матеріал ПВХ досить м’який і не стійкий до абразиву.

Асортимент технічних тканин дуже широкий. В основному це поліестерова або склотканина з різними просоченнями, які надають матеріалу такі властивості як стійкість до високих і низьких температур, стійкість до впливу агресивних хімічних речовин, електропровідність, стійкість до іскор і палаючої окалині. Найчастіше шланги з технічних тканин виробляють за технологією Clip, коли зовнішня зажимная спіраль міцно скріплює шари матеріалу і захищає стінку шланга від зовнішнього тертя.

Промислові рукава з гуми це один з перших транспортують шлангів, що з’явилися на ринку. Вони постійно модернізуються і вдосконалюються. Використовуються різні види гуми з різними характеристиками, можуть бути одношаровими або багатошаровими, з армуванням або без. Всі ці варіанти виконання промислових гумових шлангів надають їм властивості, що дозволяють широко застосовувати їх в різних галузях промисловості.

Завод «Російські шланги» випускає широкий асортимент рукава і шланги з поліуретану, ПВХ, технічних тканин. В арсеналі виробника кілька сучасних ліній. Фахівці компанії постійно працюють над поліпшенням якості продукції, що виробляється і розширенням виробленого асортименту.


Не пропустіть