Види сучасних піскоструминних апаратів

Широке поширення на сьогоднішній день отримали пескоструйное оборудование. Вони необхідні для сухої абразивної очистки тих чи інших поверхонь від окалин, іржі, старої фарби і ряду інших покриттів. За допомогою обладнання такого типу можливе проведення шліфування, очищення та обдирання. Виконання цих операцій безпосередньо залежить від інтенсивності подачі піску і повітря.

Піскоструминні апарати містять не тільки пісок, але і деякі інші види абразиву. Саме тому вироби об’єднує загальна назва – абразивоструйная установки. Залежно від матеріалу і виконуваних функцій обладнання розділяється на три види. Найбільш поширені інжекторні піскоструминні апарати, які працюють за типом всмоктування. Абразивна крихта подається з резервуара за допомогою потоку повітря в сопло.

Конструкції такого плану активно застосовується для матировки або ж легкої очищення різного роду поверхонь. Дещо по-іншому влаштований вакуумний піскоструминний апарат. Він викидає абразив на зовнішніх поверхнях. Після цього він всмоктується назад, в результаті чого пісок не викидається, а використовується кілька разів. За цим принципом працює установка, яка може бути використана для обробки ділянок невеликого розміру. У будівельній та промисловій сфері набули поширення пневматичні апарати. Вони призначені для інтенсивного очищення поверхонь різного роду. Установка легко справляється з обробкою великих поверхонь за рахунок високої продуктивності.

Необхідно відзначити, що сучасні піскоструминні апарати поділяються на певні групи в залежності від будови. У конструкції компактного апарату присутній шланг подачі піску назовні, в той час як в установках камерного типу очищення деталей безпосередньо здійснюється всередині камери. Сучасні компанії готові запропонувати увазі замовників різне обладнання, з яким легко працювати як в сервісі, так і в гаражі.

При купівлі обладнання варто враховувати деякі характеристики обладнання. Однією з головних можна вважати продуктивність установки. Показник такого плану відображає, який обсяг піско-повітряної суміші конструкція може видавати за годину. Чим вище цей показник, тим інтенсивніше буде відбуватися обробка певних поверхонь. Другий не менш важливою характеристикою установки вважається обсяг резервуара для піску. Від цього повністю залежить запас робочого матеріалу, тобто час роботи конструкції без дозаправки. Для маленької майстерні досить обладнання з об’ємом бака до 50 літрів, в той час як для промислових підприємств краще купувати обладнання, обсяг бака якого досягає 250 літрів.


Не пропустіть