Міні АЗС: види і призначення

Міні автозаправки представляють собою обладнання, виготовлене на заводі, розміщене в одному модулі і забезпечує безпечне зберігання одночасно кілька видів палива та мастил. Установка міні азс вигідна в першу чергу для транспортних підприємств, оскільки дозволяє скоротити витрати на закупівлю палива і забезпечити наявний автопарк швидким доступом до пального. Устаткування можна встановлювати на будь-яких майданчиках, незалежно від експлуатаційного навантаження і розмірів. При цьому потрібно дотримуватися правил безпеки: екологічні, пожежні, вибухові і т.д.

З чого складається міні АЗС?
Як розповіли нам фахівці, в більшості випадків міні автозаправні станції стандартизовані. Це означає, що явних ознак відмінності у них немає, що дуже зручно, адже в разі пошкодження блоків або деталей їх легко можна замінити в сервісному центрі. Складається таке обладнання з:

ємності, в якій зберігається пальне. Обсяг резервуара може бути різним, але зазвичай не більше 30 м.куб;
насосного апарату, за допомогою якого паливо перекачується в транспортний засіб;
трубопровідних з’єднань: для їх виробництва застосовується антікоррозіціонная матеріал, що відповідають нормам пожежної безпеки. Покриття повинне бути міцним, витримувати механічні дії і перепади температур;
вимірювальних приладів, які використовуються для контролю надходження і витрати палива.
Також до складу таких автозаправок входять модуль-сховище палива, пульт управління, диспетчерський пульт, навіс.

Сфера використання обладнання
Міні АЗС сьогодні є оптимальним рішенням для підприємств найрізноманітнішої сфери діяльності. Так, вони вигідні для транспортних компаній, сільськогосподарських підприємств, автопарків великих промислових підприємств. Крім цього, обладнання застосовується сьогодні в портах, на віддалених і прибережних базах відпочинку, в великих автосалонах, на будівельних майданчиках. Переваги міні АЗС очевидні. По-перше, вони відрізняються мобільністю (можливістю переміщення). По-друге, забезпечують автономну роботу. По-третє, дозволяють заощадити гроші на покупку палива. Устаткування просте в обслуговуванні і експлуатації. Ціни різні і залежать від того, який тип автозаправного комплексу купується.

Види міні АЗС
Наявні сьогодні в продажу міні АЗС відрізняються між собою конструктивним виконанням, а саме розташування паливороздавальних колонок. Є мобільні, контейнерні, модульні, блокові і заправні модулі. Популярними сьогодні є мобільні автозаправки. У них контейнер, в якому зберігається паливо і паливороздавальні колонки розділені. Виготовляються вони за особливою технологією, яка включає в себе як стандарти безпеки, так і кліматичні характеристики. Працювати з такими станціями можна і в лютий мороз, і в аномальну спеку. Ну і ще один їхній плюс: можливість транспортування в будь-яке місце.

В контейнерних міні АЗС паливороздавальні колонки вбудовані в контейнер, в якому зберігається паливо. Також контейнер може монтуватися на пересувну платформу – спеціальну транспортну майданчик, яка забезпечить безпечну і швидку транспортування нафтопродуктів. Основною функцією блокових автозаправок є зберігання палива. Найпоширенішими вважаються стаціонарні міні АЗС, конструкція яких передбачає наявність спеціальних підземних резервуарів.

Незалежно від конструктивного виконання і стаціонарні, і мобільні міні автозаправки вважаються рентабельним вкладенням коштів.


Не пропустіть