Чи варто самостійно купувати автомобіль за кордоном?

Купуючи автомобіль за кордоном, можна гарантовано зробити подбор авто, що знаходиться в хорошому технічному стані. Як правильно вибрати машину, оформити таку покупку і перегнати автомобіль до себе на Батьківщину.

Незважаючи на наявний вибір нових і старих автомобілів в Україні, багато потенційних автовласники вважають за краще купувати колишнє в управлінні машини за кордоном, що дозволяє їм підібрати машину з чистою історією і в хорошому технічному стані. Поговоримо детальніше про те, як купити автомобіль за кордоном.

Особливості експлуатації автотранспорту «за кордоном»

Транспортна інфраструктура в країнах Західної Європи куди краще розвинена, ніж в Україні. Відповідно, підвіска автомобілів не так розбита по дорогах і знаходиться у відмінному стані. Те ж саме стосується паливної системи авто, яка не має проблем, характерних для автомобілів, що експлуатуються на неякісному українському бензині і солярці.

У Україні багато автовласників намагаються економити на ремонті і обслуговуванні автомобіля, що призводить до різного роду поломок, які поступово накопичуються, істотно ускладнюючи експлуатацію транспорту. Тоді як на заході будь-який власник автомобіля буде в точності слідувати рекомендаціям автовиробника по сервісному обслуговуванню, а будь-який ремонт виконується незмінно з використанням якісних оригінальних деталей. Відповідно, технічний стан таких автомобілів буде краще, ніж у старих машин, що продаються в Україні.

Також на заході не використовуються реагенти на дорогах, якими українських дорожніх служби рясно посипають вулиці наших міст. В результаті стан кузова у старих автомобілів з Європи буде куди краще, ніж в Україні. Проблема з іржею у таких машин повністю вирішена, тому автовласник буде позбавлений необхідності виконувати дорогий кузовний ремонт.

Недолік покупки транспорту за кордоном – це висока ціна машин. Це раніше, ще до падіння рубля такі машини в Європі мали доступну вартість і обходилися навіть з урахуванням розмитнення дешевше машин на українському ринку. Сьогодні ж курс євро значно виріс, також збільшилися ставки розмитнення автомобілів, що призвело до значного зростання цін. Тому покупцям машин за кордоном треба або шукати злегка биті машини, або миритися з високою ціною таких авто, що знаходяться в хорошому технічному стані.

Де купують машини?

Ринок Євросоюзу сьогодні надзвичайно широкий, тому будь-яких або труднощів із пошуком відповідних примірників зазвичай не виникає. Купувати машини в Європі найпростіше в спеціальних Автохауз, які спеціалізуються на торгівлі старих машин. Можлива, також покупка транспорту з рук, проте знайти гідні екземпляри по хорошей цене буває проблематично. Тим більше, що більшість європейських автовласників не будуть займатися самостійно продажем машини, а просто здадуть її в треід-ін або автокоміс.

Також популярністю користується продаж транспорту на відповідних інтернет-сайтах. Найвідомішим з таких ресурсів є mobile.de, де зібрано понад мільйон оголошень про продаж машині. За допомогою цього сайту можна шукати відповідні екземпляри по всій Європі. Можна підшукати як нові машини, так і биті авто, які пропонують за низькими цінами.

Популярністю також користуються покупки уживаного транспорту в США на різних аукціонах. Особливо актуальні для вітчизняних покупців інтернет-майданчики, де продають биті авто, які реалізуються за викидними цінами. Можна з легкістю підібрати підходящий екземпляр, віком у кілька років і який побував у відносно легкій аварії і продається за ціною в кілька тисяч доларів. Потрібно лише враховувати, що витрати на доставку такої машини будуть куди вище, ніж у іномарок з Європи.


Не пропустіть