Для кого створений iPhone 8

За словами представників Apple, iPhone X уособлює майбутнє смартфонів. Для кого ж, в такому разі, створений представлений в той же самий час iPhone 8 і чим він відрізняється від прекрасно чинного iPhone 7.

Щоосені Apple проводить прес-конференцію, і кожен раз це одне з найбільш очікуваних подій року, пов’язаних з “яблуком”. Починаючи з 2014 ми звикли до того, що побачимо два нових iPhone, причому, один буде побільше, а інший, відповідно, менше. В цьому році Apple вирішив вийти на ринок відразу з трьома крутими апаратами айфон 8, iPhone 8 Plus і iPhone X (десять, не «ікс”). Якщо iPhone X об’єднав в собі всі кращі досягнення технологій, то для кого ж створено iPhone 8, модель “попроще”?

Щоб це з’ясувати, ми порівняли телефон з торішньою моделлю iPhone 7. Незважаючи на те, що на перший погляд створюється враження, що вони практично невиразні, все ж дещо чим вони відрізняються.

На щастя чи на нещастя, новий iPhone 8 характеризується тим же розмірами, що і попередня модель, відмінності складають кілька міліметрів. iPhone 8 “на цілих” 2 міліметри ширше і товщі, на 1 міліметр вище і на 10 грам важче, ніж iPhone 7. Це означає, що більшість чохлів і захисних стекол, призначених для iPhone 7, підійдуть і “вісімці”.

Якщо у вас де-небудь завалявся чохол від iPhone 6 або 6S, можна спробувати використовувати і його, оскільки і цей попередник не сильно відрізнявся своїми розмірами.

В цілому з 2014 року дизайн залишався практично незмінним, не дуже відрізняючись від вийшов тоді iPhone 6. З часом з задньої кришки зникли лише ознаки антени, трохи змінилися форма і розмір камери, а також забарвлення телефонів. Природно, ми не вважаємо це негативним фактом: нерозумно змінювати те, що добре себе зарекомендувало.

Більш істотне і принципове зміна відбулася в частині використовуваних матеріалів: задня поверхня iPhone 8 виконана зі скла, що в останній раз Apple використовував в iPhone 4 і 4S. По суті це означає, що телефон не може не бути “Захватаєв”, покритим відбитками пальців, а також можна припустити, що падіння він, швидше за все, не переживе (дуже рекомендую подумати про страхування пристроїв). Зате в порівнянні з минулою моделлю телефон приємно поважчав і менш слизьким.

БЕЗПРОВІДНА ЗАРЯДКА

Незважаючи на те, що бездротова зарядка зовсім не нова технологія і, наприклад, Samsung використовує її в своїх флагмани аж з 2015 року (Samsung Galaxy S6 став першим телефоном, до якого додавалася бездротова зарядка), для Apple це стало істотним кроком вперед. Це перший iPhone, який підтримує подібну функцію. І тут-то стає зрозумілим, чому повернулося скло


Не пропустіть