Переваги бітумної черепиці

Бітумна черепиця має ряд важливих переваг, які включають велику гнучкість і здатність покривати практично будь-яку форму даху. Це дозволяє проектувати будівлі з дуже індивідуальною архітектурою, з обтічними дахами, складними формами і т. д. подробнее на сайте можете ознайомитися з цінами.

Гонти бітумної черепиці дуже легкі, що значно полегшує і прискорює їх складання і транспортування. Наприклад, невелика вага черепиці в порівнянні з керамічною або цементної плитою дозволяє зробити легку конструкцію даху. Якщо ми плануємо покрити покрівлю тільки м’якою черепицею , ми можемо нанести набагато менше поперечний переріз дерев’яних балок, ніж у випадку з важкої керамічною плиткою. Як наслідок, використання бітумної черепиці значно знижує загальні витрати на покрівлю і покриття.

Великою перевагою бітумної черепиці є їх дуже хороша здатність пригнічувати звук від дощу. На горищі в будинку, покритої бітумною черепицею під час дощу, буде набагато тихіше, ніж при покритті керамікою або металочерепицею.

Поверхня бітумної черепиці не така гладка, як у керамічної плитки, тому черепиця створює набагато більш високу стійкість до тертя для снігу. Як наслідок, існує менше ризику сповзання великої кількості снігу з поверхні даху – з невеликою кількістю снігу, що залишився на шорсткою поверхні бітумного покриття.

Однак при дуже сильному снігопаді він почне сповільнюватися, тому, навіть якщо дах покритий бітумної черепиці, рекомендується встановити Снігорізів або снегозадержатели .

Недоліки покриття з бітумною черепицею

Бітумна покрівля вимагає повної опалубки, але загальна вартість покрівельного листа з опалубкою може бути нижче, ніж у важкій керамічної черепиці.

Бітумна черепиця має шорстку поверхню, яка має свої переваги взимку, але в той же час є недоліком влітку-восени. Бітумна черепиця схильна до зростання мохів, тому з великою обережністю слід використовувати в районах, схильних до підвищеним мікробним факторам, таким як озера, ліси, ставки і т. д.

Висновок
У лісі і на озері бітумна черепиця буде дуже схильна до зростання моху. Керамічна плитка також справляється з цією проблемою, але в набагато меншому ступені. Шорстка поверхня черепиці – відмінне середовище для росту мохів.

Бітумна черепиця ідеально підходить для покрівельних робіт зі складними і нетрадиційними формами, при цьому забезпечується широкий діапазон колірного покриття.

Термін придатності найдешевшої черепиці оцінюється приблизно в 10-15 років.

Таким чином, бітумна черепиця є дуже хорошим матеріалом для покрівлі. Звичайно, за умови, що ми інвестуємо в високоякісну продукцію. Термін експлуатації якої понад 50 років.


Не пропустіть