Перепланування квартири в процесі будівництва будинку

Якщо за умовами договору з компанією-забудовником Ви маєте можливість перепланувати квартиру в процесі будівництва будинку, краще це робити до зведення внутрішніх перегородок. Так Ви уникнете додаткових витрат на демонтаж стін і вивезення сміття, а БТІ зробить обміри з урахуванням нового планування. Перепланировка квартиры актуальна тема тому пропонуємо розібратися.

Для здійснення перепланування в процесі будівництва рекомендуємо поступити таким чином:

Письмово попередити забудовника про намір внести зміни в планування, щоб будівельники тимчасово призупинили роботи у Вашій квартирі
Запросити у відділі продажів план квартири (або всього поверху) в форматі DWG (файл програмного комплексу AutoCAD) і передати його нам на пошту або принести на флешці
Замовити у нас розробку перепланування
Узгодити проект з автором проекту
До «запуску» проекту в роботу домовитися з будівельниками, щоб у Вашій квартирі зробили розмітку майбутньої планування, наприклад, виклавши насухо цеглою один ряд перегородок або розкресливши контури на підлозі. Так Ви самі (або з нашою допомогою) зможете в реальності упевнитися, що стіни будуть зведені правильно і планування Вас влаштовує.
Передати забудовнику план перепланування для внесення його автором проекту в поверховий план будинку. Ця послуга у забудовника може надаватися за додаткову плату.
Щоб не втратити важливі деталі при обговоренні процедури перепланування із забудовником, зв’яжіться з нами, і ми з радістю проконсультуємо Вас.

Таким чином, забудовник за згодою головного архітектора будинку на етапі будівництва зводить перегородки вже за новим проектом, а сам проект передає в БТІ, яке виробляє обміри при закінченні будівництва. При здачі квартири або офісу в експлуатацію Ви отримуєте техпаспорт з новим плануванням. Ніяких додаткових узгоджень при цьому не потрібно.

У одних компаній-забудовників ця послуга платна, інші ж охоче допоможуть Вам, взявши всі витрати на себе, аби Ви придбали об’єкт.

Чому не замовити розробку перепланування безпосередньо у забудовника?

Якщо Ви звернулися без ескізу або дизайн-проекту виконаного Вашим архітектором, а в компанії прийомом заявок на перепланування займається не архітектор, а дизайнер або просто менеджер, не розраховуйте, що Вашому питанню приділять достатньо уваги. Або Ви просто не впізнаєте, що може бути інакше. Тим більше, що відділ по роботі з інвесторами уповноважений тільки на прийом заяв, а всі питання, пов’язані з плануванням, переадресовуються автору проекту, у якого і без того повно турбот з авторським наглядом і здачею будинку в експлуатацію. Тому головний архітектор проекту, як правило, не може приділяти достатньої уваги кожному інвестору, опрацьовуючи планування до дрібниць. Для цього є ми – команда професіоналів, яка розкриє весь потенціал простору, в якому Вам доведеться жити.

Але і обійтися без автора проекту будинку на етапі будівництва не можна, так як тільки він має право на затвердження нового планування та внесення її в спільний проект будинку.


Не пропустіть