Дитяче взуття зі штучної і натуральної шкіри: плюси і мінуси

наш ринок заполонили дешеві товари з Китаю. В основному це були товари низької якості, які коштували дуже недорого, так як низька платоспроможність населення не дозволяла купувати дорогі речі. Взуття, в тому числі і дитяча, була настільки низької якості, що її не завжди вистачало на сезон, а іноді зустрічалися і зовсім «одноразові» екземпляри. З тих пір у свідомості покупців міцно вкоренилася думка, що взуття китайських виробників має не дуже хорошу якість, а взуття з штучних матеріалів і зовсім шкідлива для здоров’я.

Сформовані стереотипи у багатьох живі й донині. Хоча, починаючи з тих найважчих часів, відбувається становлення і розвиток місцевих виробників дитячого взуття, які налагоджують виробництво, як в нашій країні, так і за кордоном (в Китаї, В’єтнамі) з метою економії на робочій силі сайт https://kinder-moda.com.ua/. Економія на робочій силі у серйозних компаній, які дорожать своєю репутацією, ніяк не відбивається на якості продукції, так як на фабриках ведеться постійний контроль на кожному етапі виготовлення взуття. Крім того, закордонні компанії, які бажають збувати свою продукцію в Росію та інші країни СНД, так само намагаються випускати якісну продукцію, тому що вимоги до якості весь час зростають. Покупця цікавить вже не тільки ціна, але і інші складові: дизайн, використовувані матеріали, якість швів, застібок, липучок і ін.

Перша вимога до дитячого взуття, яке пред’являє зараз покупець – це натуральні матеріали! Вважається, що вироби з натуральної, а не штучної шкіри найбільш гігієнічні і мають найкращі експлуатаційні властивості. Деякі повністю відкидають присутність штучних матеріалів, особливо в зимовому одязі і взутті, так як вважають їх недостатньо теплими. Звичайно, шкіра і шерсть тварин матеріал, продуманий самим Господом Богом, і дійсно немає нічого тепліше овечого товстого кожуха, в яких ходили наші діди на полювання. Поза всякою конкуренцією бабусині шкарпетки, які крім збереження тепла несуть ще і масажну, заспокійливу і лікувальну функції. Крім того, набагато рідше зустрічається алергічна реакція на натуральні матеріали, ніж на штучні,

… існує два основних види штучної шкіри …

Щоб зрозуміти, чи небезпечна штучна шкіра для здоров’я, розглянемо, з чого вона складається. Перш за все, скажімо, що існує два основних види штучної шкіри. Один з яких виробляється шляхом подрібнення натуральної шкіри, обрізків шкіряного виробництва. Подрібнені обрізки шкіри тварин змішують з водою і пускають під прес. Таким чином, може виготовлятися багатошарова штучна шкіра, яку умовно можна назвати натуральною. Однак ця шкіра виходить досить грубою, і в дитячого взуття її використовують хіба що в частині п’яти і в підошві. Для додання м’якості такий шкірі використовують луг, дублення і обробку виробляють харчовий кухонною сіллю. Зі шкільного курсу хімії всі ми знаємо властивості солі і луги. Сіль, природно, не може принести шкоди ногам, а луг небезпечна тільки у великій концентрації, яка здатна залишити опік на шкірі. Природно, при виготовленні шкіри для дитячого взуття луг використовується не в такій великій концентрації, щоб обпекти шкіру дитини. Луг використовується в чистячих, миючих засобах і здатна вбивати бактерії. Так що в деякому сенсі використання такої шкіри в дитячого взуття може бути навіть корисним.

Ще одна речовина, яке часто використовують у виробництві не тільки шкіри, але і ліків, пластмас, добрив – сірчана кислота, надзвичайно небезпечна для людини в чистому вигляді. Тут так само дуже важлива концентрація. Тому, купуючи дитяче взуття, потрібно бути впевненим у виробнику. Купуючи дитяче взуття оптом в інтернет-магазині botika.ru, ви можете бути впевнені в тому, що вся представлена в каталозі взуття має сертифікати відповідності і не може бути небезпечною для споживача.

Другий спосіб отримання штучної шкіри полягає в тому, що до обрізки натуральної шкіри при подрібненні додають пробку, повсть або клоччя. У цю суміш додають аміак для міцності і каучук, для додання еластичності матеріалу. Так само, як і в випадку з лугом і сірчаною кислотою, каучук і аміак не роблять ніякого впливу на організм людини, якщо в складі не перевищена гранична норма вмісту речовини.


Не пропустіть