Чи можна змішувати автомастила між собою?

Деякі автолюбителі часто цікавляться можливістю змішування моторних і трансмісійних масел різних виробників. А також можете купить моторное масло в днепре.

Чи можна змішувати продукцію різних виробників?

Яке б масло ви не вибрали, необхідно пам’ятати, що в його склад входять різні присадки, здатні надати базової основі особливі характеристики. В першу чергу, варто пам’ятати, що кожен виробник використовує різні технології в процесі виготовлення масляної основи. Змішування навіть найпростіших основ може спричинити за собою ряд проблем, так як в дію вступають присадки, використовувані в процесі виробництва.

Можна зробити висновок: не варто ризикувати мотором, змішуючи два набору різних хімічно активних елементів.

різні категорії

Якщо говорити про категорії масел, то варто відзначити їх відмінності по в’язкості, хімічним складом і режимів роботи при певних температурах. Мінеральні масла не відрізняються стабільністю в’язкості, на відміну від синтетичних, тому присадки, які використовує виробник кардинально відрізняються від набору хімічних домішок масляного складу іншої категорії. Змішавши мастильні матеріали різних категорій, можна спровокувати:

Зашлаковиваніе мотора (закоксовку кілець, утворення шлаків та інше);
Зниження коефіцієнта корисної дії присадок;
Підвищення в’язкості масляного складу, що може привести до його згортання.
Все це може вплинути на справність роботи двигуна і всіх механізмів, які залежать від нього.

Нижче ми привели деякі рекомендації, які допоможуть уникнути виникнення гострих проблем з механізмом в екстреній ситуації:

Навіть не намагайтеся змішувати мастильні матеріали різних типів (мінеральні з синтетичними, наприклад);
В крайньому випадку можна поєднувати масла одного виробника, але різної в’язкості. Не забувайте пізніше змінити моторне масло і масляний фільтр;
Дозволено доливати до 10% схожого складу без наслідків.
Намагайтеся тримати в багажнику каністру використовуваного вами мастильного речовини на екстрений випадок.


Не пропустіть