Навіс для машини на власній ділянці

Будівництво навісу для машини на дачу обов’язковий етап благоустрою ділянки. Звичайно, більшість автовласників будують для машини гараж, але і невелике укриття у вигляді навісу не буде зайвим.

Побудувати навіс для машини на дачу своїми руками нескладно, а використовувати для цього можна практично будь-які матеріали, які у вашому розпорядженні, але краще звернутися до спеціалістів – https://worota.com.ua/page/navesy.html.

Все навіси для машин прийнято ділити на два види: прибудовані до основної будівлі та стаціонарні (у вигляді окремої конструкції). У кожного типу свої особливості. Наприклад, прибудовані до будинку укриття займають мінімум місця, а при певних зусиллях і фантазії їх можна перетворити не тільки в практичну, але і декоративну деталь ділянки.

Незалежно від типу, для будівництва знадобляться міцні опори. Для стаціонарних конструкцій потрібно чотири опори, а якщо навіс буде свого роду продовженням будинку, буде досить і двох опор. Стійки повинні розташовуватися мінімум в метрі один від одного, щоб вага даху рівномірно розподілявся між ними.

Слід правильно розрахувати довжину і висоту конструкції, в залежності від кількості і моделей автомобілів, які будуть під ним стояти. Наприклад, якщо довжина машини складають 4 метри, загальна довжина укриття повинна бути на метр більше. Оптимальна висота не повинна перевищувати 2,5 метра, тому що занадто висока укриття буде небезпечним і може призвести до пошкодження сильним вітром.

Плануючи будівництво укриття для особистого автомобіля, потрібно враховувати особливості ділянки, розмір автомобіля і ваші особисті переваги. Також https://www.youtube.com/watch?v=s54brezrNik.

Найкраще робити укриття біля гаража або в якості прибудови до будинку. Так вам не доведеться витрачати багато часу на те, щоб дістатися до машини або вийти з неї, а сам транспортний засіб завжди буде під вашим наглядом.

Навіс для машини перед гаражем
Саме такий тип вважається найбільш зручним і практичним. Якщо вам потрібно ненадовго залишити машину, ви можете припаркувати її під укриттям, а на ніч поставити в гараж.

Крім того, подібні конструкції, з’єднані з гаражем, дуже легко будувати. Досить встановити дві металеві або дерев’яні опори на потрібній відстані, вмонтувати в стіну гаража консоль, розмістити поперечні балки і покрити їх відповідним покрівельним матеріалом. Для цієї мети можна використовувати профнастил, металеві листи або навіть звичайний шифер.

Навіси для машини, прибудовані до будинку: фото
Часто власники дачних ділянок економлять на будівництві повноцінного гаража і споруджують відкриті навіси з дахом, які приєднані до дому. Такий варіант відмінно підходить для невеликих дачних ділянок.

Технологія будівництва такого притулку схожа з порядків зведення укриття поруч з гаражем. Перед будинком встановлюють дві або більше опори (в залежності від розміру майбутньої конструкції), зверху укладають міцні поперечні балки і накривають їх дахом.

Часто навіси, прибудовані до будинку, виконують не тільки функцію захисту машини від снігу, дощу і сонця. Якщо укриття довге і встановлено від воріт до будинку, можна висадити по його периметру кучеряве декоративні рослини і облаштувати всередині невелику зону відпочинку.

Особливості навісів на 2 машини
Навіси для декількох машин відрізняються від звичайних тим, що вони займають набагато більше місця на ділянці, хоча технологія будівництва залишається незмінною.

Крім того, подібні конструкції найчастіше роблять стаціонарними, тобто виділяють на ділянці окреме місце для конструкції. Важливо правильно розрахувати розмір укриття: під ним має вільно поміщатися два автомобіля на деякій відстані один від одного. Також збільшується кількість опор: замість чотирьох, встановлюють 6 або 8 стовпів, до яких кріплять міцні поперечні балки. Дах краще робити з профнастилу. Це легкий матеріал, який не буде перевантажувати каркас, але забезпечить машинам надійне укриття від прямих сонячних променів і опадів.


Не пропустіть