Що таке пінопласт? Як вибрати якісний?

Що таке пінопласт? Щось дуже знайоме, але в той же час, абсолютно невідоме: для чого? З чого? Розбираємося …
Низька щільність пінопласту підвищує його теплоізоляційні якості: тепло транспортується через тонкі стінки осередків, звідси і низькі тепловтрати. Крім того, пенопласт ДСТУ володіє відмінними теплоізоляційними властивостями: мала товщина і еластичність осередків – «гальмують» звукові потоки.

Пінопласти отримані з пластмас (полімерів). Найбільш популярними видами матеріалу є:
поліуретанові пінопласти,
ПВХ пінопласти,
фенолформальдегідні,
карбамідно-формальдегідні пінопласти
полістирол пінопласт.
Від складу сировини і технологій обробки пінопласту залежить його щільність, механічна міцність і стійкість щодо ряду впливів. Перераховані фактори, а також цілі та умови використання, визначають подальший вибір того чи іншого виду пінопласту.

Властивості пінопласту

Пінопласт має високі теплоізоляційні властивості, але тільки при дотриманні певних умов: температура експлуатації пінопласту не повинна бути вище температури деструкції самого матеріалу.

Деякі види пінопласту не токсичні. Наприклад, пінополістирол використовують не тільки в будівництві, але і для упаковки харчових продуктів, і у виробництві одноразового посуду. Матеріали, що використовуються за призначенням, не становлять загрози здоров’ю людини, тільки слід пам’ятати, що їх ні в якому разі не можна нагрівати!

Завдяки своїй легкості пінопласт не доставляє труднощів при монтажі, укладанні і фіксації, за винятком – транспортування і вітряна погода. Робота з пінопластом проводиться за допомогою будь-яких підсобних інструментів, в тому числі пили, ножа. Пінопласт можна розрізати гарячої дротом, але тільки при строгому дотриманні правил безпеки: на відкритому повітрі або в провітрюваних приміщеннях.

Пінополістирол не сприймає використання таких технічних рідин, як ацетон, бензол і дихлоретан. При виборі оздоблювальних матеріалів, необхідно впевнитись у відсутності перерахованих складових, пари яких руйнують пінополістирол.

Пінополістирол не розчиняється в спирті, простих ефірах, фенолах, воді, низькомолекулярних аліфатичних вуглеводнях.

Тим не менше, використання пінополістиролу в будівництві за фактом обмежена умовами його застосування. Тільки при строгому контролі ремонту і будівництва, можна бути впевненим, що в обробці невикористані оздоблювальні матеріали (лаки, фарби), що містять кетони.

На жаль, на будівельних ринках можна зустріти пінопласт, який за певних умов експлуатації (протягом тривалого часу) стає причиною поганої тепло ізольованості, і завдавати шкоди здоров’ю людини.

Якісні види пінопласту не створюють сприятливого середовища для розвитку грибів і бактерій. Якість пінопласту NanoPlast і оптимальні ціни вже оцінили покупці по всьому Узбекистану.


Не пропустіть