Для чого потрібна болгарка?

Головний критерій, на який потрібно звернути увагу при покупці інструменту – діаметр робочого диска.

Кутошліфувальна машина, що отримала в побуті назва “болгарка”, користується сьогодні великим попитом серед російських покупців. Пристрій одержав широке поширення у виробництві і в домашніх умовах. Спочатку даний інструмент застосовувався тільки для шліфування поверхні, позбавлення від корозії, швів зварювання. Але тепер він ще використовується активно для різання.

Перед здійсненням покупки болгарки потрібно чітко розуміти, для виконання яких робіт купується інструмент. Наш експерт пропонує для ремонту квартири і будинки купити углошліфовальнаю машину побутового класу – болгарка dewalt. Її не можна використовувати більше 2-3 годин в день. Інструмент повинен відпочивати через кожні 10-15 хвилин роботи.

Для професійної діяльності потрібно купувати надійний інструмент з великим ресурсом і якісним захистом від пилу, яким можна користуватися до 8 годин. Відповідно до класифікації виробників углошліфовальниє машини можуть ще ділитися на напівпрофесійні і індустріальні моделі.

Що потрібно враховувати при виборі болгарки?

Головний критерій, на який потрібно звернути увагу при покупці інструменту – діаметр робочого диска. Чим він більший, тим глибше можна зробити рез, обробити більший розмір поверхні. Діапазон діаметрів дисків становить 115-230 мм. Найбільшою популярністю користуються діаметри 125 і 230 мм. Пропонує придбати велику кількість різних моделей з цим діаметром.

З огляду на умови роботи углошлифовальной машини, для неї завжди притаманна спеціальна система захисту від пилу. Кожен виробник придумує свою особливу захист для інструменту.

Болгарка може бути одноручне (одна рукоятка) або дворучний (дві рукоятки). Інструменти першого типу мають меншу потужність.

При покупці болгарки потрібно ще враховувати додаткові функції інструменту: регулювання швидкості обертання, обмеження пускового струму, наявність плавного пуску і електроніки, система автобалансування.


Не пропустіть