Купівля бу авто: приватні продавці чи автодилери

Купити нову машину прямо із салону коштує досить дорого, і дозволити собі це можуть не всі. Через це багато покупців надають перевагу придбанню автомобілів з пробігом.

За останній час український ринок б/у машин суттєво змінився і пожвавився через ситуацію з євробляхами. Ті, хто раніше купував би автомобіль за кордоном, можуть задумуватися над тим, як і де придбати транспортний засіб у своїй країні. Коротко кажучи, є два варіанти: придбати авто у приватної особи чи у автодилера? Однією з відомих компаній дилерів є ТОВ «Ілта» http://ilta.ua/ua/usedauto/.

У кого купити авто кожен вирішує сам, але варто розглянути переваги і недоліки кожного з них.

Купівля авто у приватних осіб

Цей спосіб приваблює тих, хто не хоче переплачувати зайві гроші посередникам. І справді, придбання авто у приватної особи коштує дешевше. До того ж ви можете спробувати збити ціну і виграти ще й на цьому.

Однак слід зазначити, що цей спосіб має кілька суттєвих недоліків:

  • Не завжди можна отримати правдиву інформацію про технічний стан авто. Продавець може приховати деякі нюанси, які ви побачите лише в процесі користування авто. А виявити несправності без діагностики може бути нереально.
  • Ймовірність того, що авто знаходиться в розшуку, документи підроблені, номера перебиті, … Хоча на практиці таке трапляється рідко, але не хотілось б натрапити на подібні неприємності.

Деякі приватні особи пропонують оформити генеральну довіреність, а не договір купівлі-продажу. Це може виглядати простіше, але є ризик потім залишитися і без авто, і без грошей. Тому вирішувати вам!

Купівля машини у автодилерів

Якщо для вас важлива надійність при купівлі авто і ви не хоче брати машину з рук у першого-зустрічного, вам слід придбати транспортний засіб у дилера. Ось кілька переваг такого способу:

  • Машина проходить технічний огляд і при необхідності проводяться ремонтні роботи. Салон дає гарантію на справність автомобіля.
  • Ретельно перевіряється «юридичне минуле» автомобіля.
  • Деякі салони надають послуги гарантійного обслуговування у своєму сервісі.
  • Оформлення всіх документів згідно з чинним законодавством.

Купуючи авто у дилера, ви можете бути впевнені, що вам не підсунуть несправне авто, бажаючи позбавитись його за високу ціну. Кожен салон цінує свою репутацію і тому стежить за справністю транспортних засобів.

Якщо ви купуэте авто у салоні, вам можуть запропонувати безліч додаткових послуг, таких як встановлення магнітоли, сигналізації, парктроніка. Навіть якщо ви збираєтесь користуватися подібним обладнанням, перевірте, чи не задорога ціна на нього. Може виявитися, що подібними послугами вигідніше скористатися в іншому салоні.

Варто зазначити, що ціна встановлена дилером не зменшиться, навіть якщо ви спробуєте торгуватися.

Збираючись придбати авто слід зважити всі вищезгадані нюанси і визначитися із тим, де ліпше придбати машину. У який би спосіб ви купували авто, ретельно вибираючи транспортний засіб можна уникнути неприємностей під час користуванні ним.


Не пропустіть