Як вибрати шуруповерт?

Більшу частину кріплень на цвяхах можна замінити шурупами. По-перше, збільшується надійність, а, по-друге, в разі помилки її легко виправити. За допомогою такого незамінного приладу як шуруповерти Makita на Li-Ion, можна досить швидко закріпити шурупи.

Поради щодо вибору шуруповерта

Підбір шуруповерта не варто починати з ціни. Існують важливі параметри, на які слід звернути увагу.

Отже, Ви вирішили купити даний інструмент. Насамперед, слід йти в спеціалізований магазин будівельної техніки, де представлені моделі відомих виробників.

Перші необхідні критерії при виборі шуруповерт – це швидкість і крутний момент. Швидкість необхідно вибирати в залежності від Ваших потреб. Якщо Вам належить свердлити м’які поверхні (дерево або пластик), то 900 оборотів в хвилину Вам буде більш ніж достатньо. Для робіт по бетону, металу або декоративному каменю необхідна більш висока швидкість і відповідно потужність – не менше 1200 оборотів в хвилину. Що стосується крутний момент, то це та сила, з якою загортається шуруп. В цьому випадку ніж показник вище, тим краще.

Звертайте увагу на наявність регулювання швидкості на інструменті. Найзручніше, коли швидкість регулюється за допомогою курка, яке розташоване на самій ручці.

У разі, якщо шуруп був закручений неправильно, дуже корисною буде функція реверс, за допомогою якої шуруп можна з легкістю викрутити. Важливо пам’ятати, що насадка для фіксації викрутки повинна бути з гарного матеріалу.

Також вони діляться на працюючі від мережі і від акумулятора. Тут і виникає більшість суперечок. Шуруповерт , що працює від мережі, буде помітно могутніше акумуляторного, в той час, як інструмент з акумулятором важить значно менше. Якщо Ви вирішили придбати акумуляторний звертайте увагу, щоб в комплекті було два акумулятора для зручної підзарядки і швидкої заміни під час розрядки першої батареї.

І останній критерій – це біти (насадки, за допомогою яких і закручуються шурупи). Не економте на їх покупку, вибирайте тільки дорогі моделі від відомих виробників, таким чином Ви побачите, наскільки довго і якісно вони Вам прослужать.


Не пропустіть