У закинутому гаражі знайшли унікальний Запорожець з «бровами» (Фото)

Які тільки чудеса автомобільної техніки не зберігається в гаражах українців. В одному з боксів недавно виявлений «горбатий» або «вухатий» «Запорожець», моделі ЗАЗ-965. Причому, машина знаходиться хоч і в пошарпаному, але пристойному стані, пише Автотема, посилаючись на Hyser.

Ця машина була зроблена на самому початку 1961 року. Даний «Запорожець» був відправлений із заводу в місто Лисичанськ тоді ще Ворошиловградської області. На ньому навіть видно номер кузова і шасі.

Коштувала така техніка на ті часи 18 000 рублів, Після грошової реформи 1961 року ціна змінилася до 1 800 рублів. Автомобіля дешевше цього в СРСР тоді не існувало.

Безпосередньо цей «горбатий» весь час був у єдиного власника На автомобілі навіть збереглися чорні номери з буквами про приналежність до Ворошиловграду.

На автомобілі збереглися практично всі специфічні деталі, які встановлювалися на цих моделях.

Машина оснащена мотором МеМЗ-965 з повітряним охолодженням, робочим об’ємом 746 кубічних метрів. Потужність його складає 23 кінські сили. «Запорожець» міг розвивати максимальну швидкість 90 км/год, а контрольний витрата палива – 6,5 л на 100 км.

У механізмі відкривання дверей не було поворотної ручки, замість неї використовувалася ручка-засувка.

Оббивка крісел – повністю тканинна, без дерматинових вставок. Спинки передніх сидінь не розкладалися.

Як відзначають експерти видання, на цьому «Запорожці» можна ще їздити, правда машина потребує ретельного ремонту. Чому господар авто не здав його на металобрухт, як робили інші не ясно. У будь-якому випадку, ця машина в наші дні є раритетом.