MINI представила «заряджений» кросовер Countryman JCW (Фото)

MINI представила свій новий високопродуктивний кросовер Countryman JCW. Топова версія тепер оснащується семиступінчастою коробкою з подвійним зчепленням замість колишнього восьмиступінчастого автомата і злегка допрацьованим турбованим двигуном, що розвиває в Європі 300 к.с. і 400 Нм моменту.

Однак кросовер став довшим на 134 міліметри, що призвело до зниження його динаміки. Тепер розгін від 0 до 100 км/год займає 5,4 секунд, що на 0,3 секунд повільніше, ніж раніше. Від свого попередника Countryman JCW успадкував змінену підвіску, 19- або 20-дюймові низькопрофільні колеса, спортивну вихлопну систему з чотирма патрубками, унікальні обводи кузова, модернізовані гальма та спеціальне оздоблення салону.

Цікаво відзначити, що модель Countryman JCW має різну потужність у Європі та США: 300 к.с. в Європі та 317 к.с. в США. Однак обертовий момент знижений на всіх ринках. Унікально те, що Countryman JCW може стати єдиним високопродуктивним автомобілем MINI без електричних підсилювачів, а також оснащений механічною системою повного приводу із заднім диференціалом. Важливо відзначити, що доступність ексклюзивних пакетів для JCW обмежена, оскільки більшість варіантів оформлення доступні для звичайних моделей MINI. Початок продажів у Північній Америці запланований на травень, а стартова ціна становитиме 48 000 доларів. У той же час, у Європі поставки почнуться в лютому, а ціна буде вищою – 56 500 євро.

В офіційному повідомленні автовиробника з Великобританії підтверджується, що майбутні моделі будуть мати високопродуктивні версії, а також поступово електрифікувати в рамках модельного ряду.

На відміну від цього, модель Clubman не отримає новітньої генерації, оскільки незабаром буде знята з виробництва через зниження попиту, тоді як крос Countryman продовжує демонструвати високі показники, удвічі перевищуючи обсяги продажів.