Водії назвали 5 опцій у машині, які найбільше дратують

Автовиробники намагаються оснащувати свої машини максимальним набором опцій. Однак деякі з них майже не використовуються власниками чи навіть викликають роздратування. Експерти порталу ampercar.com вивчили відгуки автомобілістів і склали ТОП-5 найбільш спірних систем та опцій.

Нові автомобілі заповнені електронікою вщент, і інженери невпинно борються за скорочення зайвої ваги транспортних засобів. Маркетологи, у свою чергу, роблять свій внесок в оптимізацію витрат. Усе це породжує непотрібні, здавалося б, рішення, від яких виникає бажання позбутися.

Наприклад, система ESP може викликати незручності, особливо коли автомобіль застряє у бруді. Але не на всіх машинах вона повністю вимикається. Водії змушені вдаватися до різних методів, щоби деактивувати цю опцію, аж до вилучення запобіжника.

У наших умовах дуже важливо, щоб кожен автомобіль мав повноцінне запасне колесо, особливо з огляду на стан доріг. Тим не менш, виробники все частіше пропонують як рішення тимчасове запасне колесо (докатку). Водії стикаються з обмеженнями цього рішення, особливо коли доводиться використовувати докатку в дощову погоду, що може підвищити ризик виникнення аварійної ситуації.

Широкі задні стійки кузова та вузьке скло теж викликають невдоволення через погіршення огляду.

Штатні навігаційні системи в автомобілях суттєво поступаються у функціоналі сучасним смартфонам, які регулярно оновлюються. Це призводить до частих збоїв у роботі автомобільної навігації, нездатної враховувати нові дороги та створювати оптимальні маршрути.

Сучасні автомобілі поступово втрачають фізичні кнопки передньої панелі. Весь їхній функціонал переносять на величезні сенсорні екрани, що незмінно викликає роздратування у водіїв. Щоб активувати потрібну функцію, водіям доводиться нескінченно перегортати різні меню, що також може серйозно вплинути на безпеку водія та пасажирів.