Один із найбільших автозаводів України відновить роботу

Суд ухвалив рішення про припинення ліквідації ЗАТ «Завод комунального транспорту» (колишній Львівський автобусний завод). Про це йдеться у судовому реєстрі.

Як стало відомо, підприємство планує відновити свою платоспроможність і погасити усі борги до кінця поточного року завдяки новим інвесторам. Наразі відомо про готовність інвесторів повністю погасити зобов’язання перед заставними та іншими кредиторами шляхом санації.

Нагадаємо, Львівський автобусний завод (ЛАЗ) — найбільше підприємство в Україні з випуску тролейбусів та автобусів міського, приміського і туристичного призначення. Його автобуси експлуатувалися по всьому СРСР, також завод виграв тендер на громадський транспорт для міст-господарів Євро-2012. Декілька років тому підприємство визнали банкрутом. Навесні 2022 року повідомлялось, що через війну в Україні ЛАЗ може бути націоналізованим, а в майбутньому тут планується виробництво електромобілів. Кілька місяців тому стало відомо, що на території заводу планують створити логістичний хаб.