В Україні ускладнять процедуру здачі «на права»: подробиці

У рамках протидії корупції в Україні ускладнять процедуру складання іспитів на отримання водійських прав. Про це пише wheel-news.com.

Так, одним із головних нововведень стала обов’язкова відео- та аудіофіксація іспитів. Для теоретичної частини встановлено відеокамери та мікрофони, що виключить можливість поширених раніше маніпуляцій.

Практична частина на категорію «В» фіксуватиметься за допомогою 360-градусної оптики, яка одночасно вестиме запис екзаменатора і кандидата з метою недопущення фальсифікацій. Розмови в салоні транспортного засобу також записуватимуться і автоматично направлятимуться на сервер, щоб уникнути втручання в результати.

За даними Головного сервісного центру МВС, з початку 2024 року було проведено понад 500 тисяч практичних іспитів. Із них 23 % успішно складені з першої спроби. Якщо кандидат у водії не склав практичний іспит у сервісному центрі МВС, то наступна спроба можлива не раніше, ніж через 10 днів. Рахувати варто починаючи з наступного дня після невдалого складання іспиту.