Названо автомобілі, які найчастіше викрадають в Україні

В Україні зафіксували різке скорочення кількості викрадень автомобілів. Так, від січня по вересень 2024 року в нашій країні викрали 765 транспортних засобів — це найнижчий показник від початку великої війни. Про це свідчать дані Опендатабот.

«765 авто викрали від початку року в Україні — це найнижчий показник від початку великої війни. До порівняння, за той самий час торік було зафіксовано майже вдвічі більше подібних злочинів — 1,2 тис. угони. Пік активності автокрадіїв припав на початок повномасштабної війни — 11,7 тис. випадків», – йдеться у повідомленні.

Втім, це все одно більше, аніж до початку великої війни, зазначають експерти.

Цьогоріч найбільш популярними серед крадіїв стали автівки марки Nissan — 61 викрадення (8%). ВАЗ та Volkswagen також тримаються у трійці лідерів — 57 (7.5%) та 53 (6.9%) машини.

Серед моделей найбільше постраждали від рук злочинців Mitsubishi L200 — 17 випадків. Ще 15 автівок вкрали моделі Nissan Navara. Volkswagen Transporter вподобали 14 злочинців.

За регіонами злочину лідирують Донецька та Херсонська області — 256 та 166 випадків відповідно. Третє місце посіла Волинська область із 104 крадіжками.

Загалом за три роки зафіксовано 15 274 викрадених авто.