У МВС назвали причини повернення техогляду автомобілів

В МВС повідомили, що Україна повинна повернути процедуру обов’язкового техогляду для всіх транспортних засобів відповідно до умов Угоди з ЄС.

На сьогоднішній день в Міністерстві інфраструктури розробляють черговий проект закону, який передбачає повернення технічного огляду автомобілів. Це вже четвертий варіант законодавчого акту, текст якого доступний на сайті відомства.

Як повідомляє УНІАН, про “камбек” техогляду і його причини розповів начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій. За його словами, процедуру зобов’язані були повернути кілька років тому.

“Україна, згідно з Угодою про асоціацію з Європейським Союзом, повинна була повернути техогляд для легкових автомобілів ще в 2017 році”, – сказано в повідомленні. Дана процедура є міжнародним зобов’язанням України.

Крім того, начальник сервісного відомства МВС вважає, що реалізація даної ініціативи повинна спиратися на результати виборів, склад Парламенту і коаліції. Також Криклій підкреслив, що введення техогляду необхідно проводити не відразу, а поетапно.

“Наприклад, можна впроваджувати техогляд поетапно протягом 5 років, почати з автовласників, які переобладнали свої авто на газ – поєднуючи переобладнання з проведенням ТО”, – пояснив він.


Не пропустіть