Юрист розповів, як не платити штраф за порушення ПДР

Штраф поліції, винесений без присутності адвоката, є незаконним, але за умови, якщо водій просив відкласти розгляд справи для отримання юридичної допомоги.

Про це у Facebook повідомляє Дорожній адвокат.

За словами юриста, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право під час розгляду справи користуватися юридичною допомогою адвоката чи юриста.

«Якщо Ви не вважаєте себе винним, Ви маєте право звернутись до інспектора з клопотанням надати можливість скористатись послугою адвоката та відкласти для цього розгляд питання про накладення штрафу. Поліцейський зобов’язаний надати Вам можливість скористатись послугою адвоката та надати для цього необхідний час», – йдеться у повідомленні.

Дорожній адвокат повідомляє:

«Навіть якщо Ви не знайдете адвоката чи юриста, за цей час Ви зможете написати ґрунтовні заперечення, надати докази, знайти свідків для встановлення необхідних фактів і, як наслідок, запобігти безпідставному притягненню до адміністративної відповідальності».

Таким чином, відмова поліцейського у наданні можливості скористатись послугою адвоката є підставою для скасування штрафу.


Не пропустіть