Фахівці розповіли, в яких випадках потрібно терміново замінити ремінь ГРМ

Експерти назвали ознаки необхідності заміни ременя приводу газорозподільного механізму.

Перш за все варто згадати, що ремінь приводу газорозподільного механізму (ГРМ) використовується для того, щоб синхронізувати роботу системи запалювання з ходом поршнів і клапанів. Обрив ременя може викликати чималі проблеми.

Найчастіше, після обриву ременя ГРМ вал перестає обертатися, а клапана зупиняються. Колінвал в свою чергу продовжує рух за інерцією, що може привести до пошкодження елементів розподільчого вала, головки блоку циліндрів і багато іншого, що спричинить дорогий ремонт.

Тягнути з заміною ременя ГРМ не варто. Відповідно до рекомендацій автовиробника в залежності від моделі строк служби ременя становить від 50 до 100 тис. кілометрів пробігу. Однак варто пам’ятати, що на навіть якщо у автомобіля маленький пробіг, а ременю більше п’яти років, його варто замінити, оскільки гума схильна до зносу через природне старіння. Термін служби можуть знизити і неправильна установка ременя, а також пролиті на нього технічні рідини і бруд.

Найчастіше проблеми з ГРМ викликають патьоки рідин під ременем, сторонні елементи, сильна чи недостатня перетяжка. Це може привести до прослизання, що спричинить нестабільну роботу мотора.

Необхідно уважно стежити за подачею мастила в районі ременя ГРМ, оскільки воно може мати негативний вплив на гуму.


Не пропустіть