Фахівці розповіли, як правильно зберігати шини

Спеціалісти  розповіли про те, коли пора змінювати зимові шини на літні і де зберігати «гуму».

Рекомендований температурний режим використання зимових шин варіюється від -45 ° С до +10 ° С, тому поспішати зі зміною гуми не потрібно, але і при підвищених температурах її краще не використовувати. Якщо за вікном +30 ° С, то зимові шини не тільки швидко зношуються, але і не забезпечують належного зчеплення з дорогою.

Висота протектора – це перше на що потрібно звернути увагу при зміні шин. Як правило, покришка має індикатори граничного зносу.

Також необхідно уважно перевірити покришку на наявність відшарування протектора, механічних пошкоджень (наскрізні проколи, порізи корду), відриву і відшарування герметизуючого гумового шару по внутрішній поверхні і на бортах. Якщо з цього переліку щось виявлено, то краще звернутися до фахівців в сервіс за відповіддю, чи підлягає це ремонту.

Крім того, експерти відзначають, що зберігати покришки потрібно в сухому вентильованому приміщенні, де температурний режим коливається від -30 ° С до + 35 ° С. При цьому на відкритому повітрі гуму можна зберігати не більше одного місяця. Важливо зауважити, що покришки повинні знаходитися не ближче одного метра від опалювальних пристроїв, в недоступному для сонячного світла місці.

Експерти рекомендують повертати шини кожні три місяці, щоб міняти їх зону опори. Вже використані покришки перед зберіганням потрібно ретельно очистити від камінчиків і бруду, це врятує від непотрібних пошкоджень.


Не пропустіть