Експерти розповіли, як швидко охолодити двигун влітку

Дуже часта проблема для автомобілістів улітку – перегрівання двигуна. Температура може підвищуватися як в заторах, так і на швидкості під час руху. І якщо нічого не зробити, то перегрів силового агрегату може обернуться дорогим ремонтом.

Експерти з’ясували, як ефективно охолодити двигун, якщо датчик температури зашкалює на високій швидкості.

Причин, які приводять до перегрівання двигуна маса: від несправності датчиків до поломки термостата.

Якщо це сталося під час затору, то експерти радять включити на повну потужність обігрівач, попередньо встановивши найвищу температуру. Звичайно, вікна автомобіля в такому випадку краще відкрити. Цей крок дозволить зняти частину теплового навантаження з мотора, але на довго вона не врятує, тому краще рухатися до узбіччя, де можна буде заглушити двигун і розібратися в проблемі.

Якщо температура мотора поповзла вгору при русі на швидкості, то можна застосувати ще один ефективний спосіб охолодити силовий агрегат – гальмування двигуном. В цьому випадку оберти двигуна падають, а всі решта агрегатів, включаючи помпу, що розганяє охолоджуючу рідину по каналах в блоці циліндрів, зберігають свою працездатність. Це призведе до прискореного охолодження мотора.

Експерти нагадують, що перегрівання двигуна тягне за собою серйозні наслідки. Якщо упустити момент, то можна «попасти на гроші» – дороговартісний ремонт двигуна забезпечений.


Не пропустіть