Експерти розповіли, що робити водію при заносі автомобіля на льоду

Автоексперти роз’яснили, як поводитися водієві в разі занесу авто на дорозі.

Якщо йдеться про автомобіль із заднім приводом, то потрібно трохи скинути газ і довернути рульове колесо у бік заносу – туди, куди рухається задня частина автомобіля.

Тим часом машина з повним приводом фактично навіть небезпечніша, ніж із заднім чи переднім. Упевнено розганяючись по снігу і навіть льоду, вона створює хибну ілюзію безпеки, яка може зіграти з водієм «злий жарт».

Головне, за словами експертів, мати чітку і відпрацьовану навичку виходу із заносу. Це дозволить автоматично та моментально реагувати, роблячи це швидким, коротким та точним рухом.

Якщо досвіду небагато, обов’язково потрібно потренуватися десь на закритих майданчиках, може, навіть з інструктором — навмисне викликати занос і намагатися виходити з нього.

Спостерігайте, що відбувається перед вами, щоб заздалегідь розпізнати будь-які маневри і таким чином уникнути різкого гальмування. Не відволікайтесь. Крім того, швидкість та безпечна відстань повинні відповідати дорожнім умовам. На слизькій дорозі не можна робити різких рухів кермом, треба плавно натискати на педалі акселератора та гальм.


Не пропустіть