Подорож на машині: повербанк та інші гаджети, які варто взяти з собою

У сумці досвідченого мандрівника можна знайти що завгодно: від повербанка до бритви та вермішелі швидкого приготування. І це правильно, адже в дорозі потрібно бути готовим до всього. Наприклад, до тривалих зупинок через втому водія, затори чи дрібні несправності машини. Поки авто стоїть або рухається зі швидкістю черепахи, пасажирам потрібно чимось займатися, щоб не нудьгувати. Чудово допомагають відволіктися фільми, мобільні ігри, популярні сімейні настолки в travel-форматі.

В інтернеті можна знайти безліч гайдів, які допомагають зібратися в довгу поїздку. У них рекомендують брати з собою документи, базовий набір медикаментів, одяг на різну погоду, засоби гігієни, запас їжі. Список гаджетів зазвичай обмежується телефоном і зарядкою до нього, навушниками й навігатором. Такого стандартного набору замало, якщо їхати доведеться понад 10 годин.

Портативний зарядний пристрій

Смартфон – чудовий засіб для розваги. Він дає змогу забути про труднощі, що виникають під час подорожей. Якщо апаратне забезпечення досить потужне, можна грати у вимогливі ігри в повноекранному режимі. На пристрої зі слабким “залізом” без проблем запускаються прості головоломки й аркади з нехитрою графікою. Невдача в тому, що в режимі геймінгу або відтворення мультимедіа-контенту мобільний телефон швидше розряджається. Та сама доля чекає на бездротові навушники та інші гаджети з вбудованим акумулятором.

Зарядити телефон в автомобілі можна і без портативної зарядки, але що робити, якщо до джерела живлення одночасно потрібно під’єднати відразу кілька пристроїв? Виручить повербанк, який оснащений різними роз’ємами і підтримує паралельну зарядку відразу двох телефонів з енергоємними акумуляторами. Також серед корисних функцій повербанків:

  • індикація залишкового заряду;
  • зарядка ноутбука;
  • прискорена зарядка;
  • захист від перегріву, надмірної напруги і перезаряду.

Масажна подушка

Якими б ергономічними не були сидіння в автомобілі, від тривалого перебування в одній позі шия і спина все одно затікають. Врятуватися від неприємних і навіть болісних відчуттів допомагає компактна подушка з функціями масажера. Вона прибирає тонус у м’язах, знімає біль, прискорює кровообіг і допомагає позбутися затисків у тілі. Підібрати масажну подушку можна:

  • За дизайном. Це може бути звичайний дорожній “бублик”, який надівається на шию, прямокутний пристрій під поперек, універсальна подушка у формі “метелика”.
  • Додаткові можливості. Існують подушки з тепловим ефектом для усунення спазмів та іншими цікавими фішками.
  • Вага. Дорожня модель не повинна важити більше півтора кілограма, інакше возити її з собою буде проблематично.
  • Кількість швидкостей.  Добре, якщо у масажного пристрою хоча б 2-3 швидкості. Регулювання інтенсивності дозволяє використовувати його людям з різною чутливістю.

Автомобільний пилосос

Мініатюрний ручний пилосос завжди варто тримати в багажнику. Він потрібен для підтримання порядку в салоні. Доцільно пилососити після кожного прийому їжі, оскільки на сидіннях і килимках можуть залишитися крихти. Якщо ігнорувати прибирання, салон з часом перетвориться на засмічене місце, в яке не хочеться повертатися. Можуть з’явитися запахи, а через вологі залишки їжі – навіть грибок.

Міні-холодильник

Автомобільний холодильник – must have для подорожей із дітьми. У ньому зручно перевозити запас прохолодних напоїв, бутербродів, дитячих пюре та інших швидкопсувних ласощів.

Навушники з шумозаглушенням

Навушники для прослуховування музики – добре, а шумозаглушувальні – ще краще. У них можна без проблем заснути, навіть якщо “сусіди” по транспортному засобу веселяться і голосно шумлять. Краще брати закриті навушники з анатомічною посадкою, оскільки вони ефективно захищають від навколишнього шуму і не натискають на вуха.

Також у дорозі не будуть зайвими електронна книжка з великою бібліотекою різнопланової літератури, електронний термометр у захисному кейсі, гібридна ігрова приставка і тримач для телефону.


Не пропустіть